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CATEGORY:      Classification

TARIFF NO.:    9403.10.0040  

Mr. Joseph De La Luz, V.P., Customs

Ericsson Network Systems Inc.

730 International Parkway

Richardson, Texas 75081

RE:  The tariff classification and status under the North

     American Free Trade Agreement (NAFTA), of a Metal Cabinet

     from Mexico; Article 509

Dear Mr. De La Luz:

     In your letter dated April 24, 1995, you requested a ruling

on the status of a Metal Cabinet from Mexico under the NAFTA.

     The submitted illustrative material depicts the furniture

item as a Metal Cabinet, Product No. BYBC 202 24/602 R3A.  Model

202 is a  family of cabinets designed to meet the increasingly

strigent demands for disturbance immunity, heat dissipation,

flexibility of layout, and maintainability.  The Metal Cabinet is

designed to be placed on the floor or ground and will be used to

house telephone switching equipment (Printed Circuit Boards or

Magazines, etc.).   

     The Metal Cabinet will be made of various parts (list

provided) from Mexico and Sweden.  They will all be changed and

converted to furniture parts used in the making of the Metal

Cabinets through shearing, punching, bending, powder coating and

assembly.  The applicable tariff provision for the Metal Cabinet

will be 9403.10.0040, Harmonized Tariff Schedule of the United

States Annotated (HTSUSA), which provides for: Other furniture

and parts thereof: Metal furniture of a kind used in offices,

other.  The general rate of duty will be 3.2 percent ad valorem.  

     Each of the non-originating materials used to make the Metal

Cabinet has satisfied the changes in tariff classification

required under General Note 12 (t)/94.4, HTSUSA.  The Metal

Cabinet will be entitled to a free rate of duty under the NAFTA

upon compliance with all applicable laws, regulations, and

agreements.    

     This ruling is being issued under the provisions of Part 181

of the Customs Regulations (19 C.F.R. 181).  

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

     This ruling letter is binding only as to the party to whom

it is issued and may be relied on only by that party.

                                        Sincerely,

                                        Jean F. Maguire

                                        Area Director

                                        New York Seaport

