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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 9404.90.2000  

Mr. William J. LeClair

Trans-Border Customs Services, Inc.

P.O. Box 800

Champlain, NY  12919

RE:  The tariff classification and status under the North

     American Free Trade Agreement (NAFTA), of a contoured pillow

     from Canada; Article 509

Dear Mr. LeClair:

     In your letter dated June 6, 1995, on behalf of AFP of

Montreal you requested a ruling on the status of a contoured

pillow from Canada under the NAFTA.

     The submitted sample is a contoured pillow.  The pillow is

comprised of a solid piece of polyurethane foam and a cover.  The

cover is made of 100 percent cotton woven fabric.  There is a

zipper opening at one end of the cover.  The pillow measures

approximately 38 x 56 centimeters.  It has an indentation in the

center which contours the neck and spine.

     The applicable tariff provision for the pillow will be

9404.90.2000, Harmonized Tariff Schedule of the United States

Annotated (HTSUSA), which provides for mattress supports;

articles of bedding and similar furnishing (for example,

mattresses, quilts, eiderdowns, cushions, pouffes and pillows)

fitted with springs or stuffed or internally fitted with any

material or of cellular rubber or plastics, whether or not

covered: other: pillows, cushions and similar furnishings: other:

The general rate of duty will be 6 percent ad valorem.         

     The contoured pillow, being wholly obtained or produced

entirely in the territory of Canada, will meet the requirements

of HTSUSA General Note 12(b)(i), and will therefore be entitled

to a 1.8 percent ad valorem rate of duty under the NAFTA upon

compliance with all applicable laws, regulations, and agreements.

     This ruling is being issued under the provisions of Part 181

of the Customs Regulations (19 C.F.R. 181).   

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

     This ruling letter is binding only as to the party to whom

it is issued and may be relied on only by that party.

                                        Sincerely,

                                        Jean F. Maguire

                                        Area Director

                                        New York Seaport

