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CATEGORY:      Classification

TARIFF NO.:    7019.10.1580

Mr. John W. Weber

Nor-Fab Corporation

1310 Stanbridge St.

Norristown, PA 19404-6106

RE:  The tariff classification and status under the North

     American Free Trade Agreement (NAFTA), of 62% glass 8%

     acrylic 30% copper wire yarns from Mexico; Article 509

Dear Mr. Weber:

     In your letter dated June 28, 1995 you requested a ruling on

the status of three-ply 62% glass 8% acrylic 30% copper wire

yarns from Mexico under the NAFTA.

     You have submitted a sample of item #3P-538-2190, a three-

ply yarn, which you state is made of 62.3% fiberglass, 7.9%

acrylic and 29.8% .008 copper wire.  The copper wire forms the

core of one of the three plies, and you state that it serves as a

strength member and acts as a "heat sink" in the friction pad

which will be made from these yarns.  In a telephone conversation

with National Import Specialist Jeff Konzet on July 13, 1995, you

indicated that the glass fiber used to make this yarn is

manufactured in South Carolina and shipped to Mexico for final

production.

     The applicable tariff provision for item #3P-538-2190 will

be 7019.10.1580, Harmonized Tariff Schedule of the United States

Annotated (HTSUSA), which provides for glass fibers (including

glass wool) and articles thereof (for example, yarn, woven

fabrics); slivers, rovings, yarn and chopped strands; yarns; not

colored; other; other.  The general rate of duty will be 7.3

percent ad valorem.

     Each of the non-originating materials used to make the yarn

has satisfied the changes in tariff classification required under

HTSUSA General Note 12(t)/70.  The yarn will be entitled to a 5.4

percent ad valorem rate of duty under the NAFTA upon compliance

with all applicable laws, regulations, and agreements. 

     This ruling is being issued under the provisions of Part 181

of the Customs Regulations (19 C.F.R. 181).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

     This ruling letter is binding only as to the party to whom

it is issued and may be relied on only by that party.

                                        Sincerely,

                                        Jean F. Maguire

                                        Area Director

                                        New York Seaport

