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CATEGORY: MARKING

Ms. Betsy Findley

Mr. Coffee

24700 Miles Road

Bedford Heights, OH 44146-1399

RE:  THE COUNTRY OF ORIGIN MARKING OF AUTOMATIC HOT TEA MAKERS

     AND ACCESSORIES

Dear Ms. Findley:

     This is in response to your letter dated July 10, 1995,

requesting a ruling on acceptable country of origin marking for

imported tea maker sets.  A marked sample was not submitted with

your letter for review.

     The merchandise is an electric tea maker, similar in

appearance to a drip coffee maker.  The item consists of a water

heater which is built into a stand and projects over a ceramic

tea pot.  The tea pot is specifically designed to fit the stand.

The merchandise will be imported as a set with a tea cosy and a

trivet.  In your letter, you state that the water heater will be

made in China.  The teapot, however, will be made either there or

in Indonesia, or Thailand, and shipped to China to be re-packed

with the heater.  The tea cosy may be made either in China or

Hong Kong.

     Your letter does not contain enough information to issue a

ruling on the acceptability of any marking.  There are many

considerations, and we advise that you send in a sample or mock-

up.  In the meantime, please consider the following:   

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every

article of foreign origin (or its container) imported into the

U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly

and permanently as the nature of the article (or its container)

will permit, in such a manner as to indicate to the ultimate

purchaser in the U.S. the English name of the country of origin

of the article.

     As provided in section 134.41(b), Customs Regulations (19

CFR 134.41(b)), the country of origin marking is considered

conspicuous if the ultimate purchaser in the U.S. is able to find

the marking easily and read it without strain.

     With regard to the permanency of a marking, section

134.41(a), Customs Regulations (19 CFR 134.41(a)), provides that

as a general rule marking requirements are best met by marking

worked into the article at the time of manufacture.  For example,

it is suggested that the country of origin on metal articles be

die sunk, molded in, or etched.  However, section 134.44, Customs

Regulations (19 CFR 134.44), generally provides that any marking

that is sufficiently permanent so that it will remain on the

article until it reaches the ultimate purchaser unless

deliberately removed is acceptable.

     Section 134.46, Customs Regulations (19 CFR 134.46),

requires that in any case in which the words "United States," or

"American," the letters "U.S.A.," any variation of such words or

letters, or the name of any city or locality in the United

States, or the name of any foreign country or locality other than

the country or locality in which the article was manufactured or

produced, appears on an imported article or its container, there

shall appear, legibly and permanently, in close proximity to such

words, letters, or name, and in at least a comparable size, the

name of the country of origin preceded by "Made in," Product of,"

or other words of similar meaning. 

     In order to satisfy the close proximity requirement, the

country of origin marking must generally appear on the same

side(s) or surface(s) in which the name or locality other than

the actual country of origin appears.

     You mention in your letter that it may not be possible for

the Chinese manufacturer to segregate the various components.

In the opinion of this office, re-packing the tea pot and cosy

with the heater does not change their country-of-origin.  Part

134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements the

country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  Section 134.1 (b), Customs Regulations (19 CFR

134.1 (b)), states that the country of origin means the country

of manufacture, production, or growth of any article of foreign

origin entering the U.S.  Further work or material added to an

article in another country must effect a substantial

transformation in order to render such other country the country

of origin within the meaning of Part 134.  Mere repacking of the

accessories would not constitute a substantial transformation,

and they would remain products of their country of manufacture. 

The marking of the goods must accurately reflect this, and the

Chinese manufacturer must be made aware that failure to properly

mark the goods subjects you to possible penalties. 

     This ruling is being issued under the provisions of Part 177

of the Customs Regulations (19 CFR Part 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is entered.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                    Sincerely,

                                    Jean F. Maguire

                                    Area Director

                                    New York Seaport

