                            NY 813383

                         August 11, 1995
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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 9506.99.6080; 8482.10.5044 

Tonya Thomas

Emery Customs Brokers

1200 E. Northwest Hgwy #155

Grapevine, TX 76051

RE:  The tariff classification of skateboards and components from 

     Taiwan.

Dear Ms. Thomas:

     In your letter dated August 1, 1995, you requested a tariff

classification ruling on behalf of Nash Manufacturing.

     The samples submitted with the inquiry consist of a

completed skateboard, and constituent components of a skateboard

including wheels, bearings, a skateboard steering mechanism known

as a truck and a plain board or deck.

     The applicable subheading for a completed skateboard will be

9506.99.6080, Harmonized Tariff Schedule of the United States

(HTS), which provides for "Articles and equipment for general

physical exercise, gymnastics, athletics, other sports...or

outdoor games...: Other: Other.  The rate of duty will be 4.5

percent ad valorem.

     Chapter 95, Legal Note 3 of the HTS indicates, in pertinent

part, that only those "parts and accessories which are suitable

for use solely or principally with articles of this chapter are

to be classified with those articles."  

     The decks, trucks and wheels are specially designed for

skateboards; they are not interchangeable with other sports

articles to our knowledge.  As the components are principally

used as skateboard components, they are classifiable as

skateboard parts in subheading 9506.99.6080, HTS, with a 4.5

percent ad valorem duty rate if they are imported individually.

     The applicable subheading for the bearings will be

8482.10.5044, HTS, which provides for "Ball or roller bearings,

and parts thereof: Ball bearings: Other, 9 mm and over but not

over 30 mm."  The rate of duty will be 10.6 percent ad valorem. 

     This ruling is being issued under the provisions of Section

177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                    Sincerely,

                                    Jean F. Maguire

                                    Area Director

                                    New York Seaport

