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CATEGORY:  MARKING

Mr. John B. Rehm

Dorsey & Whitney LLP

Suite 200

1330 Connecticut Avenue, N.W.

Washington, D.C. 20036

RE: COUNTRY OF ORIGIN MARKING OF IMPORTED FRUIT JUICE MIXTURE;    

    ARTICLE 509

Dear Mr. Rehm:

     This is in response to your letter dated August 2, 1996, on

behalf of Daystar Robinson, Inc., requesting a ruling on the

country of origin marking requirements for an imported article

which is processed in a NAFTA country prior to being imported

into the U.S.  Your letter also requests a ruling on the country

of origin marking requirements of an imported article which is

processed in a Non-NAFTA country prior to being imported into the

U.S.  Marked samples were not submitted with your letter for

review.  

     The  subject merchandise consists of two different mixtures

of fruit juices.  Grape juice or grape juice concentrate produced

in Argentina and strawberry juice or strawberry juice concentrate

produced in Germany will be sent to Canada, where they will be

mixed.  The grape juice will constitute, in single strength form,

10 percent by volume of the mixture and the strawberry juice will

constitute the remaining 90 percent of the mixture.  The second

mixture will consist of grape juice or grape juice concentrate

produced in Chile and red raspberry juice or red raspberry juice

concentrate produced in Germany which is sent to Panama to be

mixed.  The grape juice will constitute, in single strength form,

8 percent by volume of the mixture, and the red raspberry the

remaining 92 percent.  This ruling will first address the juice

mixture processed in Canada and then the juice mixture processed

in Panama.

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every

article of foreign origin (or its container) imported into the

U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly

and permanently as the nature of the article (or its container)

will permit, in such a manner as to indicate the ultimate

purchaser in the U.S. the English name of the country of origin

of the article.  Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134)

implements the country of origin marking requirements and

exceptions of 19 U.S.C. 1304. 

     The country of origin marking requirements for a "good of a

NAFTA country" are also determined in accordance with Annex 311

of the North American Free Trade Agreement ("NAFTA"), as

implemented by section 207 of the North American Free Trade

Agreement Implementation Act (Pub. L. 103-182, 107 Stat 2057)

(December 8, 1993) and the appropriate Customs Regulations.  The

Marking Rules used for determining whether a good is a good of a

NAFTA country are contained in Part 102, Customs Regulations. 

The marking requirements of these goods are set forth in Part

134, Customs Regulations.

     Section 134.1(b) of the regulations, defines "country of

origin" as 

     the country of manufacture, production, or growth of

     any article of foreign origin entering the U.S. 

     Further work or material added to an article in another

     country must effect a substantial transformation in

     order to render such other country the "country of

     origin within this part; however, for a good of a NAFTA

     country, the NAFTA Marking Rules will determine the

     country of origin. (Emphasis added).

     Section 134.1(j) of the regulations, provides that the

"NAFTA Marking Rules" are the rules promulgated for purposes of

determining whether a good is a good of a NAFTA country.  Section

134.1(g) of the regulations, defines a "good of a NAFTA country"

as an article for which the country of origin is Canada, Mexico

or the United States as determined under the NAFTA Marking Rules. 

Section 134.45(a)(2) of the regulations, provides that a "good of

a NAFTA country" may be marked with the name of the country of

origin in English, French or Spanish.

     You state that the imported grape juice/strawberry juice

mixture is processed in a NAFTA country "Canada" prior to being

imported into the U.S.  Since, "Canada" is defined under 19 CFR

134.1(g), as a NAFTA country, we must first apply the NAFTA

Marking Rules in order to determine whether the imported grape

juice/strawberry juice mixture is a good of a NAFTA country", and

thus subject to the NAFTA marking requirements.   

     Part 102 of the regulations, sets forth the "NAFTA Marking

Rules" for purposes of determining whether a good is a good of a

NAFTA country for marking purposes.  Section 102.11 of the

regulations, sets forth the required hierarchy for determining

country of origin for marking purposes.  

     Applying the NAFTA Marking Rules set forth in Part 102 of

the regulations to the facts of this case, we find that the

imported grape juice/strawberry juice mixture is a good of

Germany for marking purposes, noting Sections 102.20(d) and

102.18(b)(1).    

     For purposes of the grape juice/strawberry juice mixture,

this ruling is being issued under the provisions of Part 181 of

the Customs Regulations (19 CFR Part 181).

     Your request also concerned a grape juice/red raspberry

juice mixture processed in a Non-NAFTA country "Panama".  In this

case, because the imported fruit juice mixture is not a good of a

NAFTA country, the NAFTA Marking Rules do not apply, rather the

general substantial transformation test cited in 19 CFR 134.1(b)

must be applied in order to determine the country of origin of

the imported juice mixture for marking purposes.  A substantial

transformation occurs when an article loses its identity and

becomes a new article having a new name, character or use.

     Based on the facts of this case, we find that the mixture of

grape juice and red raspberry juice is a substantial

transformation, producing a new article with a new name,

character or use.  Therefore, the country of origin for marking

purposes of the grape juice/red raspberry juice mixture is

Panama.  Accordingly, the article or its container must be marked

to indicate Panama as the country of origin in accordance with

the general marking requirements of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR

Part 134.       

     For purposes of the grape juice/red raspberry juice mixture,

this ruling is being issued under the provisions of Part 177 of

the Customs regulations (19 CFR Part 177).

     A copy of the ruling or the control number indicated above

should be provided with the entry documents filed at the time

this merchandise is imported.  If you have any questions

regarding the ruling, contact National Import Specialist John

Maria at 212-466-5730.

     Should you wish to request an administrative review of this

ruling, submit a copy of this ruling and all relevant facts and

arguments within 30 days of the date of this letter, to the

Director, Commercial Rulings Division, Headquarters, U.S. Customs

Service, 1301 Constitution Ave., NW, Franklin Court, Washington,

DC 20229.

                                        Sincerely,

                                        Roger J. Silvestri

                                        Director,

                                        National Commodity

                                        Specialist Division

