                            NY A86863

                        September 11, 1996

MAR-2 RR:NC:TP:349 A86863

CATEGORY: MARKING

Mr. Arnold Edelman

Sabtex (N.Y.) Ltd.

120 Van Nostrand Avenue

P.O. Box 1255

Englewood Cliffs, N.J.  07632

RE:  THE COUNTRY OF ORIGIN MARKING OF WASHCLOTHS.

Dear Mr. Edelman:

     This is in response to your letter dated August 14, 1996 

requesting a ruling on whether the proposed marking of the outer

container in lieu of marking the article itself is an acceptable

country of origin marking for imported washcloths.  Two

washcloths were submitted with your letter for review.

     These washcloths are imported from various countries for

exclusive sale to linen rental companies.  They are packed one

dozen per polyethylene bag.  Each bag is labelled with the

country of origin, importer's RN number and fiber content.  These

polyethylene bags are packed in burlap bales which are also

marked with the country of origin.  While most sales to the linen 

rental companies are in full bale lots, there are occasions where

parts of full bale lots are sold but the polyethylene bags are

never broken up.  You request an exception from marking the

individual washcloths because the marking of the containers will

indicate the country of origin to the linen rental companies.    

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every

article of foreign origin (or its container) imported into the

U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly

and permanently as the nature of the article (or its container)

will permit, in such a manner as to indicate to the ultimate

purchaser in the U.S. the English name of the country of origin

of the article.

     As provided in section 134.41(b), Customs Regulations (19

CFR 134.41(b)), the country of origin marking is considered

conspicuous if the ultimate purchaser in the U.S. is able to find

the marking easily and read it without strain.

     An article is excepted from marking under 19 U.S.C. 1304

(a)(3)(D) and 19 CFR 134.32(d), if the marking of a container of 

such article will reasonably indicate the origin of such article. 

Accordingly, if the ultimate purchaser can tell the country of

origin of the washcloths by viewing the container, the individual

washcloths themselves would be excepted from marking under this

provision.  Therefore, it is necessary to ascertain who is the

ultimate purchasers of the washcloths.

     Section 134.1(d), Customs Regulations, (19 CFR 134.1(d) ),

defines the ultimate purchaser as the generally the last person

in the U.S. who will receive the article in the form in which it

was imported.  Customs has previously considered the question who

is the ultimate purchaser when an importer sells towels to a

linen supply company, who in turn rents the towels to its

customers.  In Headquarters Ruling Letter 708979, May 31, 1978,

Customs ruled that the linen supply company which purchases the

towels in rolls for rental to its customers is the ultimate

purchaser of those imported items.  Similarly, in this case, we

find that the linen rental companies who buy the washcloths and

rent them to their customers are the ultimate purchasers of the

washcloths.    

     You have indicated that the washcloths are imported in and

are sold to the linen rental companies in polyethylene bags which

are marked with the country of origin of the pillowcases and the

bags are never broken.  Accordingly, if the Director of Customs

at the port of entry is satisfied that the imported washcloths

will reach the linen rental companies in bags in which they are

imported which are legibly and conspicuously marked to indicate

the country of origin of the contents, an exception from

individual marking will be applicable.

     This ruling is being issued under the provisions of Part 177

of the Customs Regulations (19 CFR Part 177).

     A copy of the ruling or the control number indicated above

should be provided with the entry documents filed at the time

this merchandise is imported.  If you have any questions

regarding the ruling, contact National Import Specialist John

Hansen at 212-466-5854.

                                        Sincerely,

                                        Roger J. Silvestri

                                        Director

                                        National Commodity

                                        Specialist Division

