                            NY A87931

                         October 30, 1996

MAR-2 RR:NC:WA:354 A87931

CATEGORY:  MARKING

Mr. Everett W. Gee III

Womble, Carlyle, Sandridge & Rice

Suite 700 

1275 Peachtree Street, N.E.

Atlanta, GA  30309-3574

RE: COUNTRY OF ORIGIN MARKING OF IMPORTED GLOVES FROM GUATEMALA

Dear Mr. Gee:

     This is in response to your letter dated September 23, 1996,

on behalf of Best Manufacturing Company (Best), requesting a

ruling on whether imported gloves are required to be individually

marked with the country of origin if it is later to be processed

in the U.S. by a U.S. manufacturer.  A marked sample was not

submitted with your letter for review.

     According to your submission, Best's United States

facilities  manufacture fabric which they then cut into glove

parts.  The parts are then shipped to Guatemala to be sewn

together into glove shells and turned.  The sewn and turned glove

shells are then shipped back to Best in the United States.  At

Best's facilities the glove shells are dipped/coated with plastic

or rubber compounds and cured in gas ovens.  The gloves are then

cut to proper length, inspected and packaged.

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every

article of foreign origin (or its container) imported into the

U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly

and permanently as the nature of the article (or its container)

will permit, in such a manner as to indicate to the ultimate

purchaser in the U.S. the English name of the country of origin

of the article. 

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  Section 134.41(b), Customs Regulations (19 CFR

134.41(b)), mandates that the ultimate purchaser in the U.S. must

be able to find the marking easily and read it without strain. 

Section 134.1(d), defines the ultimate purchaser as generally the

last person in the U.S. who will receive the article in the form

in which it was imported.  19 CFR 134.1(d)(1) states that if an

imported article will be used in manufacture, the manufacturer

may be the ultimate purchaser if he subjects the imported article

to a process which results in a substantial transformation of the

article.  The case of U.S. v. Gibson-Thomsen Co., Inc., 27

C.C.P.A. 267 (C.A.D. 98) (1940), provides that an article used in

manufacture which results in an article having a name, character

or use differing from that of the constituent article will be

considered substantially transformed and that the manufacturer or

processor will be considered the ultimate purchaser of the

constituent materials.  In such circumstances, the imported

article is excepted from marking and only the outermost container

is required to be marked.  See, 19 CFR 134.35.

     In this case, the imported glove shells are substantially

transformed as a result of the U.S. processing, and therefore the

U.S. manufacturer, Best, is the ultimate purchaser of the

imported glove shells and under 19 CFR 134.35 only the containers

which reach the ultimate purchaser are required to be marked with

the country of origin. 

     Regarding the question of the proper country of origin

marking for the finished products (coated gloves), the Federal

Trade Commission (FTC) has jurisdiction concerning the marking

(Made in America) of such goods; consequently, any inquiries on

that subject should be directed to the FTC.  You should contact

the Federal Trade Commission, Division of Enforcement, 6th and

Pennsylvania Avenue, N.W., Washington, D.C., 20580, for

information on the applicability of these requirements to this

item.  This ruling is being issued under the provisions of Part

177 of the Customs Regulations (19 CFR Part 177).

     A copy of the ruling or the control number indicated above

should be provided with the entry documents filed at the time

this merchandise is imported.  If you have any questions

regarding the ruling, contact National Import Specialist Brian

Burtnik at 212-466-5880.

                                        Sincerely,

                                        Roger J. Silvestri

                                        Director

                                        National Commodity

                                        Specialist Division

