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CATEGORY:  MARKING

Mr. Samuel B. Gumbs

O'Neill & Whitaker, Inc.

30 Vesey Street 

New York, NY 10007

RE: COUNTRY OF ORIGIN MARKING OF IMPORTED COLLECTOR'S WORLD WAR II FOOT

POWDER CANS    

Dear Mr. Gumbs:

     This is in response to your letter dated September requesting a marking ruling on a Collector's

World War II Foot Powder Can, on behalf of your client Rovito International Trading B.V.   A  sample of

the Collector's World War II Foot Powder Can was submitted with your letter.

     Your inquiry concerns the marking regulations pertaining to the importation of the Collector's

World War II Foot Powder Can.  The article, a Collector's World War II Foot Powder Can, is packed in a

brass colored oval metal can.  The foot powder was used during World War II, and will be sold as a

collector's item.

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C. 1304), provides

that, unless excepted, every article of foreign origin (or its container) imported into the U.S. shall be

marked in a conspicuous place as legibly, indelibly and permanently as the nature of the article (or its

container) will permit, in such a manner as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English

name of the country of origin of the article.

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements the country of origin marking

requirements and exceptions of 19 U.S.C. 1304.  Section 134.32 (D) pertains to the general exceptions to

the marking requirements.  Articles which were produced more than 20 years prior to their importation to

the United States are excepted from marking pursuant to Section 134.32 (i).  However, the marking of the

outer container is required to be marked under Section 134.22 .  When an article is excepted from the

marking requirements by subpart D of Section 134, the outermost container or holder in which the

articles ordinarily reaches the ultimate purchaser shall be marked to indicate the country of origin if the

article whether or not the article is marked to indicate its country of origin.  Section 134.41(b), Customs

Regulations (19 CFR 134.41(b)), mandates that the ultimate purchaser in the U.S. must be able to find

the marking easily and read it without strain.  Section 134.1(d), defines the ultimate purchaser as

generally the last person in the U.S. who will receive the article in the form in which it was imported.  If 

an imported article is to be sold at retail in its imported form, the purchaser at retail is the ultimate

purchaser.  In this case, the ultimate purchaser of the Collector's World War II  Foot Powder Can is the

consumer who purchases the product at retail.

     An article is excepted from marking under 19 U.S.C. 1304 (a)(3)(D) and section 134.32(d),

Customs Regulations (19 CFR 134.32(d)), if the marking of a container of such article will reasonably

indicate the origin of such article.  Accordingly, if Customs is satisfied that the article will remain in its

container until it reaches the ultimate purchaser and if the ultimate purchaser can tell the country of

origin of the Collector's World War II Foot Powder Can by viewing the container in which it is

packaged, the individual World War II Foot Powder Can would be excepted from marking under this

provision.

     World War II Foot Powder Cans which are imported in containers that are marked in the manner

described above, are excepted from marking under 19 U.S.C. 1304 (a)(3)(D) and 19 CFR 134.32(i). 

Accordingly, marking the container in which the  are imported and sold to the ultimate purchaser in lieu

of marking the article itself is an acceptable country of origin marking for the imported Collector's World

War II Foot Powder Cans provided the district director is satisfied that the article will remain in the

marked container until it reaches the ultimate purchaser.

     This ruling is being issued under the provisions of Part 177 of the Customs Regulations (19 CFR

Part 177).

     A copy of the ruling or the control number indicated above should be provided with the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If you have any questions regarding the ruling,

contact National Import Specialist Stephanie Joseph at 212-466-5768.

                                        Sincerely,

                                        Roger J. Silvestri

                                        Director

                                        National Commodity

                                        Specialist Division

