                            NY B82700

                          April 2, 1997

MAR-2 RR:NC:TA:352 B82700

CATEGORY:  MARKING

Mr. Bruce Holen

THAW Corporation

8300 Military Road South

P.O. Box 80746

Seattle, Washington 98108

RE: COUNTRY OF ORIGIN MARKING OF IMPORTED TENTS.

Dear Mr. Holen:

     This is in response to your letter dated January 6, 1997

requesting a ruling on whether the proposed marking "Made in

Korea, Assembled in China" is an acceptable country of origin

marking for imported tents since the marking "Assembled in China"

appears on the article which is a country or locality other than

the actual country of origin of the article.  A marked sample was

not submitted with your letter for review.

     Your correspondence indicates that the tents were determined

to be of Korean origin under Section 334 of the Uruguay Round

Agreements Act (URAA) as implemented by Section 102.21 of the

Customs Regulations.  Since a substantial amount of processing

was performed in China including assembly by sewing and it is 

your policy to fully disclose as accurately as possible the

complete facts about the products you market, you have requested

that we rule on the acceptability of labeling the tents with the

marking "Made in Korea,  Assembled in China".  Unfortunately,

this marking would not be acceptable.

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every

article of foreign origin (or its container) imported into the

U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly

and permanently as the nature of the article (or its container)

will permit, in such a manner as to indicate to the ultimate

purchaser in the U.S. the English name of the country of origin

of the article.

     Section 134.46, Customs Regulations (19 CFR 134.46),

requires that in any case in which the words "United States," or

"American," the letters "U.S.A.," any variation of such words or

letters, or the name of any city or locality in the United

States, or the name of any foreign country or locality other than

the country or locality in which the article was manufactured or

produced, appears on an imported article or its container, there

shall appear, legibly and permanently, in close proximity to such

words, letters, or name, and in at least a comparable size, the

name of the country of origin preceded by "Made in," Product of,"

or other words of similar meaning.   

          A United States Customs Service General Notice, titled

use of "Made in" and "Assembled in" in one country of origin

statement, issued by ORR alerted the public to the amendment of

19 CFR 134.43 (e).   The effect of this amendment was the

conclusion that the terms "Made in" and "Assembled in" "are

always words of similar meaning, and it will no longer be

acceptable to use "Made in", "Product of", or words of similar

meaning, along with the words "Assembled in" in a single country

of origin statement on articles of foreign origin imported into

the United States."  In addition, the statement notes in

conformance with the new wording of Section 134.43 (e) that:

          ...The country of origin indicator,

          "Assembled in",  may be used for the marking

          of imported articles only when the country of

          origin of that article is determined to be

          the country in which the article was finally

          assembled.

In the situation before us for consideration, presuming that the

country of origin has been determined to be Korea in conformance

with Section 102.21 CR, then the goods may not be marked either

"Assembled in China" or "Made in Korea, Assembled in China".

     Based on the above discussion the term "Assembled in" is a

term similar to "Product of" or "Made in" and may only be used if

it specifies a product whose origin has been determined under

Section 334 of URAA to be the country of assembly.  Further,

since the goods before us for consideration have a country of

origin of Korea and the goods were assembled in China, the goods

are in violation of Section 134.46 if they are marked "Made in

Korea, Assembled in China" since this statement appears to confer

two countries of origin which is prima facie confusing and

contrary to law and regulation.  However, if you seek to identify

that China was involved in the production of these goods it is

our opinion that statements such as "Made in Korea, Further

Processed in China"  or "Made in Korea, Finished in China"  would

meet the requirements of Section 134.46 of the CR.

     This ruling is being issued under the provisions of Part 177

of the Customs Regulations (19 CFR Part 177).

     A copy of the ruling or the control number indicated above

should be provided with the entry documents filed at the time

this merchandise is imported.  If you have any questions

regarding the ruling, contact National Import Specialist Alan

Tytelman at 212-466-5896.

                              Sincerely,

                              Paul K. Schwartz

                              Chief, Textile and Apparel Branch

                              National Commodity

                              Specialist Division

