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August 18, 1997

MAR-2 RR:NC:SP:222 B87885

CATEGORY:  MARKING

Mr. Salvatore J. Puleo Sr. 

National Tree Company

2 Commerce Drive

Cranford, N.J. 07016 

RE: COUNTRY OF ORIGIN MARKING OF IMPORTED CHRISTMAS TREE BRANCHES. 

Dear Mr. Puleo:


This is in response to your letter dated July 18, 1997 requesting a ruling on whether it is acceptable to mark the container in which imported Christmas tree branches are repackaged in the U.S. with the country of origin in lieu of marking the article itself when no other markings appear on the article itself.  A marked sample container was not submitted with your letter for review.


You state that you intend to repack various sizes of  imported Christmas tree branches from the orient in a carton which would also contain a U.S. made pole, stand and instruction sheet. The entire grouping would constitute an artificial Christmas tree.  You inquire how the box may be marked and whether it may be marked made or assembled in the U.S.A. 


U. S. Customs regulations govern only the marking of the imported merchandise.  The Federal Trade Commission (FTC) has jurisdiction concerning the proper country of origin marking of products that are made in the U.S.A.  Consequently, any inquiries on that subject should be directed to the FTC. The address is: Federal Trade Commission, Division of Enforcement, 6th and Pennsylvania Avenue, N.W., Washington, D.C. 20508. 


Regarding the foreign goods, the marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every article of foreign origin (or its container) imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly and permanently as the nature of the article (or its container) will permit, in such a manner as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name of the country of origin of the article.


Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements the country of origin marking requirements and exceptions of 19 U.S.C. 1304.  Section 134.41(b), Customs Regulations (19 CFR 134.41(b)), mandates that the ultimate purchaser in the U.S. must be able to find the marking easily and read it without strain.  Section 134.1(d), defines the ultimate purchaser as generally the last person in the U.S. who will receive the article in the form in which it was imported.  If an imported article is to be sold at retail in its imported form, the purchaser at retail is the ultimate purchaser.  In this case, the ultimate purchaser of the artificial Christmas tree is the consumer who purchases the product at retail.


An article is excepted from marking under 19 U.S.C. 1304 (a)(3)(D) and section 134.32(d), Customs regulations (19 CFR 134.32(d)), if the marking of a container of such article will reasonably indicate the origin of such article.  However, since the branches are not imported in their marked retail container, whether the subject articles are excepted from individual marking under 19 CFR 134.32(d) is for the port director to decide.  In this regard section 134.34, Customs Regulations (19 CFR 134.34), provides that an exception may be authorized in the discretion of the port director under 19 CFR 134.32(d) for imported articles which are to be repacked after release from Customs custody under the following conditions: (1) The containers in which the articles are repacked will indicate the origin of the articles to an ultimate purchaser in the U.S.; (2) The importer arranges for supervision of the marking of the containers by Customs officers at the importer's expense or secures such verification, as may be necessary, by certification and the submission of a sample or otherwise, of the marking prior to the liquidation of the entry. 


In this case, assuming that the port director is satisfied that the imported branches will be repacked in the manner described above, and that the other conditions set forth in 19 CFR 134.34 are met, the port director may authorize an exception under 19 CFR 134.32(d), in which case marking of the imported branches  will not be required upon importatioin 


This ruling is being issued under the provisions of Part 177 of the Customs Regulations (19 CFR Part 177).


A copy of the ruling or the control number indicated above should be provided with the entry documents filed at the time this merchandise is imported.  If you have any questions regarding the ruling, contact National Import Specialist Alice R. Masterson at 212-466-5892.







Sincerely,







Gwenn Klein Kirschner







Chief, Special Products Branch







National Commodity







Specialist Division

