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CATEGORY: MARKING

Mr. Joe Hoffacker

Barthco Trade Consultants, Inc.

7575 Holstein Avenue

Philadelphia, PA 19153

RE:  THE COUNTRY OF ORIGIN MARKING OF MEN'S KNIT PULLOVER

GARMENTS.

Dear Mr. Hoffacker:

     This is in response to your letter dated December 15, 1997,

on behalf of Salant Corporation, requesting a ruling on whether

the proposed marking of two styles of men's knit polo-style

pullover garments is an acceptable country of origin marking. 

Samples of both styles were submitted with your letter for

review.

     The first sample, which is blue in color, features a rib

knit spread collar; a partial front opening with two button

closures; short sleeves with rib knit cuffs; a logo on the left

sleeve; and  rib knit edging at the bottom of the garment.

     The second sample, which is light brown in color, features a

rib knit spread collar; a partial front opening with two button

closures; short sleeves with rib knit cuffs; and a hemmed bottom

with side slits.

     On each garment, a woven fabric brand name label is sewn to

the center rear, inner neckline.  A second sewn-on woven fabric

label is located approximately one-half inch to the left of the

center label.  On the blue garment, this label shows the size,

the RN number, and the country of origin stated as "Made in Hong

Kong".  On the light brown garment, this label shows the size,

the fiber content, the RN number, and the country of origin

stated as "Made in/ Fabrique a Hong Kong".

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304),

provides that, unless excepted, every article of foreign origin imported into the U.S. shall be

marked in a conspicuous place as legibly, indelibly and permanently as the nature of the article

will permit, in such a manner as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English

name of the country of origin of the article.

     With regard to the permanency of a marking, section 134.41(a), Customs Regulations (19

CFR 134.41(a)), provides that as a general rule marking requirements are best met by marking

worked into the article at the time of manufacture.  However, section 134.44, Customs

Regulations (19 CFR 134.44), generally provides that any marking that is sufficiently permanent

so that it will remain on the article until it reaches the ultimate purchaser unless deliberately

removed is acceptable.

     As provided in section 134.41(b), Customs Regulations (19 CFR 134.41(b)), the country

of origin marking is considered conspicuous if the ultimate purchaser in the U.S. is able to find

the marking easily and read it without strain. For shirts, blouses, and  sweaters, Customs ruled

that the garments must be marked by means of a fabric label sewn on the inside center of the

neck midway between the shoulder seams or in that immediate area. TD 54640(6).

      You have stated in your correspondence that the garments will be folded and displayed

for retail sale on a rack or a table.  When the garments are displayed for retail sale, the left-of-center origin label on both garments will be hidden by the collar and will not be visible at the

rear neckline.  Consequently, the proposed marking of both garments is not conspicuous and

does not satisfy the marking requirements of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134.  This

marking is not an acceptable country of origin marking for the imported garments.  

      In addition, the garments must be labeled in accordance with the Textile Fiber Products

Identification Act (15 U.S.C. 70 through 70k) and the rules promulgated thereunder by the

Federal Trade Commission.  As the label on the blue garment does not show the fiber content,

we suggest that you contact the Federal Trade Commission, Division of Enforcement, 6th and

Pennsylvania Avenue, N.W., Washington, D.C. 20508, for a determination as to whether the

proposed marking satisfies the requirements of the Act.  

     This ruling is being issued under the provisions of Part 177 of the Customs Regulations

(19 CFR Part 177).

     A copy of the ruling or the control number indicated above should be provided with the

entry documents filed at the time this merchandise is imported.  If you have any questions

regarding the ruling, contact National Import Specialist Mary Ryan at 212-466-5877.

                               Sincerely,

                              Robert B. Swierupski

                              Director,

                              National Commodity

                              Specialist Division

