NY C88935


July 8, 1998

CLA-2-85:RR:NC:1: 112 C88935  

CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 8536.20.0020  

Mr. Ricardo M. Ortiz

Fritz Companies, Inc.

P.O. Box 810321

Carolina, PR 00981-0321

RE:
The tariff classification of circuit breakers from the Dominican

Republic

Dear Mr. Ortiz:


In your letter dated June 12, 1998, on behalf of Cutler-

Hammer de P.R. Company, you requested a tariff classification ruling.


As indicated by the submitted sample, identified as style No. GHC1030, the

circuit breakers are electrical main 25, 30, 45, and 80 Amp, 120/240 volt AC

types.


The applicable subheading for the circuit breakers will be 8536.20.0020,

Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS), which provides for

automatic circuit breakers.  The rate of duty will be 3.2 percent ad valorem.


In your request, you also inquire as to the applicability of both

subheading 9802.00.8040, HTS, which provides a duty allowance for articles

assembled abroad, in whole or in part, of fabricated components the product of

the United States, and the provisions of the Caribbean Basin Economic Recovery

Act (CEBRA), which provides for a Free rate of duty for qualifying products.


Based upon the information provided, the operations performed in the

Dominican Republic appear to constitute mere assembly.  Accordingly, the circuit

breakers in question would be eligible for a duty allowance under subheading

9802.00.8040, HTS.  An article entered under this provision is subject to duty

upon the full value of the assembled article, less the cost or value of the U.S.

components, upon compliance with the documentary requirements of Section 10.24,

Customs Regulations (19 C.F.R. §10.24).  This office is unable to address the

applicability of the CEBRA since the necessary value information set forth in

General Note 7(b), HTS has not been provided.    


This ruling is being issued under the provisions of Part 177 of the Customs

Regulations (19 C.F.R. 177).


A copy of the ruling or the control number indicated above should be

provided with the entry documents filed at the time this merchandise is

imported.  If you have any questions regarding the ruling, contact National

Import Specialist David Curran at 212-466-5680.







Sincerely,







Robert B. Swierupski







Director,







National Commodity







Specialist Division

