NY C89235


July 14, 1998

CLA-2-73:RR:NC:115 C89235  

CATEGORY:  Classification and Marking

TARIFF NO.: 7326.19.0000

Mr. Richard Feller

Cooper Industries

3012 Mason Street

Monroe, NC 28110

RE: The tariff classification and marking of steel forgings from China or

Taiwan.

Dear Mr. Feller:


In your letter dated June 16, 1998 you requested a tariff classification

and marking ruling.


The steel forgings are untrimmed and unfinished that will be further

processed in the U.S.A. The items are as follows:

1) R212 slot side to make one side of rib joint plier. 2) A9 to make 1/2 of tin

snap. 3) Jaw to make 10" adjustable wrench jaws (4 pcs per platter) 4) 46-4

plier halves (4 pcs per platter) to make small pliers. 5) Hammer head to make 16

oz. hammer.


The further processing in the U.S.A. will consist of trim, grinding,

drilling, polishing, heat treating, assembly with other components and painting

or plating.


The applicable subheading for the steel forging will be 7326.19.0000,

Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS), which provides for other

articles of iron or steel: forged or stamped, but not further worked: other. The

rate of duty will be 3.5% ad valorem.


As to the marking of the steel forgings they would fall under the

provisions of Section 134.35 of the Customs Regulations. The section reads as

follows: Articles substantially changed by manufacture. (a) Articles other than

goods of a NAFTA country. An article used in the United States in manufacture

which results in an article having a name, character, or use differing from that

of the imported article, will be within of the principle of the decision in the

case of the United States v. Gibson-Thomsen Co., 27 C.C.P.A. 267 (C.A.D. 98).

Under this principle, the manufacturer or processor in the United States who

converts or combines the imported article into the different article will be

considered the "ultimate purchaser" of the imported article within the

contemplation of section 304(a), Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

§304(a)), and the article shall be excepted from marking. The outermost

container of the good shall be marked in accord with this part. 


The proposed marking containing "U.S.A." is not addressed in this decision.

The determination of marking an item as "Made in USA" is under the primary

jurisdiction of the Federal Trade Commission and not this service. We,

therefore, recommend that you contact the Federal Trade Commission, Division of

Enforcement, located at 6th and Pennsylvania Avenue, N.W., Washington, D.C.

200580, for any views concerning marking of the items with the "USA" symbol.



This ruling is being issued under the provisions of Part 177 of the Customs

Regulations (19 C.F.R. 177)


A copy of this ruling or the control number indicated above should be

provided with the entry documents filed at the time this merchandise is

imported. If you have any questions regarding this ruling, contact National

Import Specialist Melvyn Birnbaum 

at 212-466-5487.

                               Sincerely,

                               Robert B. Swierupski

                               Director,

                               National Commodity

                               Specialist Division

