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CATEGORY:      Classification

TARIFF NO.:    9006.99.0000  

Mr. Pat Coston Spradling

John P. Coston & Co., Inc.

2425 Brockton

Suite 103

San Antonio, Texas 78217

RE:  The tariff classification and status under the North

     American Free Trade Agreement (NAFTA), of a Pocket Bouncer

     from Mexico; Article 509

Dear Mr. Coston:

     In your letter dated July 23, 1998 you requested a ruling,

on behalf of LumiQuest, on the status of a pocket bouncer from

Mexico under the NAFTA.  You also requested a ruling on the

marking of the pocket bouncer; the ruling on the country of

origin marking of this item will be addressed in a separate

letter.

     The pocket bouncer is an accessory item which attaches to a

strobe flash unit.  The purpose of the pocket bouncer is to

soften the light from the flash with minimal light loss.  The

pocket bouncer attaches to most popular brands of flash units by

means of self-adhesive hook and loop strips.  It is considered to

be an accessory to photographic flash apparatus.

     According to your letter, LumiQuest will export United

States components: vinyl sheets, chipped board, velcro, plastic

bag, cardboard header and instruction sheets to Mexico where the

components will be processed by cutting the vinyl sheets,

inserting the chipped board, sealing the edges, imprinting the

name, attaching the velcro, inserting the instruction sheet,

placing the pocket bouncer in the plastic bag and attaching the

header to the bag with staples.   

     The applicable tariff provision for the pocket bouncer will

be 9006.99.0000, Harmonized Tariff Schedule of the United States

Annotated (HTSUSA), which provides for, photographic flashlight

apparatus, parts and accessories, other.  The general rate of

duty will be 3.9 percent ad valorem.      

     The pocket bouncer, being made entirely in the territory of

Mexico using materials which themselves were originating, will

satisfy the requirements of HTSUSA General Note 12(b)(iii).  The

merchandise will therefore be entitled to a free rate of duty

under the NAFTA upon compliance with all applicable laws,

regulations, and agreements.

     This ruling is being issued under the provisions of Part 181

of the Customs Regulations (19 C.F.R. 181).

     This ruling letter is binding only as to the party to whom

it is issued and may be relied on only by that party.

     A copy of the ruling or the control number indicated above

should be provided with the entry documents filed at the time

this merchandise is imported.  If you have any questions

regarding the ruling, contact National Import Specialist Barbara

Kiefer at 212-466-5685.

                              Sincerely,

                              Robert B. Swierupski

                              Director,

                              National Commodity

                              Specialist Division

