                            NY D82284

                         October 9, 1998

MAR-2 RR:NC:SP:222 D82284

CATEGORY:  MARKING

Mr. Charles Heilpern

H & H Shipping Co., Inc.

120 Sylvan Avenue

P.O. Box 1796

Englewood Cliffs, New Jersey 07632

RE: COUNTRY OF ORIGIN MARKING OF IMPORTED BELT BUCKLES MADE IN    

    TAIWAN.

Dear Mr. Heilpern:

     This is in response to your letter dated September 3, 1998,

on behalf of your client Blue Star Webbing Corp., requesting a

ruling on whether imported belt buckles are required to be

individually marked with the country of origin if it is later to

be processed in the U.S. by a U.S. manufacturer.  A sample was

not submitted with your letter for review.

     Your correspondence indicates that the belt buckles will be

used in the manufacture of belts in the United States.  They are

never sold separately to consumers.  In this application the

buckles will become an integral part of the final product and

will lose their identity as separate articles of commerce.  

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 
1304), provides that, unless excepted, every

article of foreign origin (or its container) imported into the

U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly

and permanently as the nature of the article (or its container)

will permit, in such a manner as to indicate to the ultimate

purchaser in the U.S. the English name of the country of origin

of the article. 

     Part 134, Customs Regulations (19 C.F.R. Part 134),

implements the country of origin marking requirements and

exceptions of 19 U.S.C. 
1304.  Section 134.41(b), Customs

Regulations (19 C.F.R. 
134.41(b)), mandates that the ultimate

purchaser in the U.S. must be able to find the marking easily and

read it without strain.  Section 134.1(d), defines the ultimate

purchaser as generally the last person in the U.S. who will

receive the article in the form in which it was imported.  19

C.F.R. 
134.1(d)(1) states that if an imported article will be

used in manufacture, the manufacturer may be the ultimate

purchaser if he subjects the imported article to a process which

results in a substantial transformation of the article.  The case

of U.S. v. Gibson-Thomsen Co., Inc., 27 C.C.P.A. 267 (C.A.D. 98)

(1940), provides that an article used in manufacture which

results in an article having a name, character or use differing

from that of the constituent article will be considered

substantially transformed and that the manufacturer or processor

will be considered the ultimate purchaser of the constituent

materials.  In such circumstances, the imported article is

excepted from marking and only the outermost container is

required to be marked.  See, 19 C.F.R. 
134.35.

     In this case, the imported buckles are substantially

transformed as a result of the U.S. processing, and therefore the

U.S. manufacturer is the ultimate purchaser of the imported

buckles and under 19 C.F.R. 
134.35 only the containers which

reach the ultimate purchaser are required to be marked with the

country of origin.  

     This ruling is being issued under the provisions of Part 177

of the Customs Regulations (19 C.F.R. Part 177).

     A copy of the ruling or the control number indicated above

should be provided with the entry documents filed at the time

this merchandise is imported.  If you have any questions

regarding the ruling, contact National Import Specialist Alice

Masterson at 212-466-5892.

                              Sincerely,

                              Robert B. Swierupski

                              Director,

                              National Commodity

                              Specialist Division

