                            NY D83588

                        November 12, 1998

MAR-2 RR:NC:SP:221 D83588

CATEGORY: COUNTRY OF ORIGIN; MARKING

Mr. Marc S. Greenberg

American Shipping Company Inc.

140 Sylvan Avenue

Englewood Cliffs, NJ 07632

RE: COUNTRY OF ORIGIN MARKING OF IMPORTED PACIFIERS FROM FRANCE.

Dear Mr. Greenberg:

     This is in response to your letter dated October 12, 1998,

on behalf of Evenflo Corporation, requesting a ruling on the

country of origin of infant pacifiers made of components from

both Thailand and France.  You have also requested a ruling on

whether it is acceptable to mark the container in which the

imported pacifiers are repackaged in the U.S. with the country of

origin in lieu of marking the article itself when no other

markings appear on the article itself.  A marked sample container

was not submitted with your letter for review.

     The imported product is an infant pacifier.  The nipple of

the pacifier will be manufactured in Thailand and is made of

silicone, a plastics material.  The nipples are shipped in bulk

to France where they are assembled with the balance of the

components into a complete pacifier.  The balance of the

components will be manufactured in France.  The completed

pacifier is then shipped from France into the United States.  The

pacifiers will be packed for export in bulk and will not be

individually marked with the country of origin at the time of

importation.  Subsequent to importation the article will be

repacked.  You indicate that the retail packaging will indicate

the article's proper country of origin in a conspicuous manner,

but you have no sample at this time of the proposed marking.

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every

article of foreign origin (or its container) imported into the

U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly

and permanently as the nature of the article (or its container)

will permit, in such a manner as to indicate to the ultimate

purchaser in the U.S. the English name of the country of origin

of the article.

     The "country of origin" is defined in 19 CFR 134.1(b) as

"the country of manufacture, production, or growth of any article

of foreign origin entering the United States. Further work or

material added to an article in another country must effect a

substantial transformation in order to render such other country

the 'country of origin' within the meaning of this part; however,

for a good of a NAFTA country, the NAFTA Marking Rules will

determine the country of origin."  For tariff purposes, the

courts have held that a substantial transformation occurs if a

new and different article emerges having a distinctive name,

character or use.  Anheuser-Busch Brewing Association v. The

United States, 207 U.S. 556 (1908) and  Uniroyal Inc. v. United

States, 542 F. Supp. 1026 (1982).  In determining whether the

combining of parts or components constitutes a substantial

transformation, the issue is the extent of operations performed

and whether the parts lose their identity and become an integral

part of the new article.  Belcrest Linens v. United States, 6 CIT

204, 573 F.Supp. 1149 (1983), aff'd, 2 Fed. Cir. 105, 741 F.2d

1368 (1984).  Assembly operations which are minimal or simple, as

opposed to complex or meaningful, will generally not result in a

substantial transformation.  See, C.S.D. 85-25 (September 25,

1984).

     In determining whether the nipple is sufficiently

transformed in France by virtue of its being combined with the

remaining components, we note that the process of combining the

nipple with the other components is not complex.  The nipple

remains visible and does not lose its identity after the

combining, is functionally necessary to the operation of the

finished article, and is the dominant component of the completed

pacifier.  Accordingly, the nipple is not substantially

transformed when it is combined with the other parts to form the

infant pacifier, and the ultimate purchaser of the nipple is the

purchaser of the pacifier.  The pacifier must be marked to

indicate the country of origin of the nipple.  Because the nipple

is combined with other components before delivery to the ultimate

purchaser, the nipple must be marked in a manner which clearly

shows that the origin indicated, i.e., Thailand, is that of the

nipple alone (e.g., Pacifier Made in France, Nipple Made in

Thailand).

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  Section 134.41(b), Customs Regulations (19 CFR

134.41(b)), mandates that the ultimate purchaser in the U.S. must

be able to find the marking easily and read it without strain. 

Section 134.1(d), defines the ultimate purchaser as generally the

last person in the U.S. who will receive the article in the form

in which it was imported.  If an imported article is to be sold

at retail in its imported form, the purchaser at retail is the

ultimate purchaser.  In this case, the ultimate purchaser of the

pacifier is the consumer who purchases the product at retail.

     An article is excepted from marking under 19 U.S.C. 1304

(a)(3)(D) and section 134.32(d), Customs regulations (19 CFR

134.32(d)), if the marking of a container of such article will

reasonably indicate the origin of such article.  However, since

the pacifiers are not imported in their marked retail container,

whether the subject articles are excepted from individual marking

under 19 CFR 134.32(d) is for the port director to decide.  In

this regard section 134.34, Customs Regulations (19 CFR 134.34),

provides that an exception may be authorized in the discretion of

the port director under 19 CFR 134.32(d) for imported articles

which are to be repacked after release from Customs custody under

the following conditions: (1) The containers in which the

articles are repacked will indicate the origin of the articles to

an ultimate purchaser in the U.S.; (2) The importer arranges for

supervision of the marking of the containers by Customs officers

at the importer's expense or secures such verification, as may be

necessary, by certification and the submission of a sample or

otherwise, of the marking prior to the liquidation of the entry. 

     In this case, assuming that the port director is satisfied

that the imported pacifiers will be repacked in the manner

described above, and that the other conditions set forth in 19

CFR 134.34 are met, the port director may authorize an exception

under 19 CFR 134.32(d), in which case marking of the individual

imported pacifiers will not be required.

     This ruling is being issued under the provisions of Part 177

of the Customs Regulations (19 CFR Part 177).

     A copy of the ruling or the control number indicated above

should be provided with the entry documents filed at the time

this merchandise is imported.  If you have any questions

regarding the ruling, contact National Import Specialist Joan

Mazzola at 212-466-5580.

                              Sincerely,

                              Robert B. Swierupski

                              Director,

                              National Commodity

                              Specialist Division

