                            NY D85379

                         December 9, 1998

MAR-2 RR:NC:TA:352 D85379

CATEGORY: MARKING

Mr. Ovais Sheikh

Orion Merchandise Corp.

P.O. Box 292

27 Charlemagne Drive

Nesconset, NY 11767

RE:  THE COUNTRY OF ORIGIN MARKING OF A "FLOUR BAG".

Dear Mr. Sheikh:

     This is in response to your letter dated November 20, 1998,

requesting a country of origin marking ruling regarding an

imported "Flour Bag" from India and/or Pakistan.

FACTS:

     The sample submitted is a "Flour Bag" which will be made

either of 100 percent cotton woven fabric or 55 percent cotton/45

percent polyester woven fabric.  The bag features a printed

design, various printed words and the printed name and address of

the filler of the bag in the United States.  The bag measures

approximately 25 1/2" x 15".  You stated that the imported bag

will be bulk packed in boxes and bales, which will show the

country of origin on the outside of the boxes and bales.  The

"Flour Bag" is sold to flour mills who will fill it with flour

products for sale to various users who will discard the bag after

the contents have been consumed.   

ISSUE:

     You wished to know are you required to mark or label each

bag with the country of origin or if the marking on the outside

of the boxes and bales is sufficient?

LAW AND ANALYSIS:

     The marking statute, Section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every

article of foreign origin (or its container) imported into the

U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly

and permanently as the nature of the article (or its container)

will permit, in such a manner as to indicate to the ultimate

purchaser in the U.S. the English name of the country of origin

of the article.

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  Subpart C of Part 134 (19 CFR 134.21 et seq.), sets

forth the rules for the marking of containers and holders.  An

article is excepted from marking under 19 CFR 134.24(c)(1), if it

is a disposable container or holder imported to be filled or

packaged with various products which are then sold.  The person

who fills the container is considered the ultimate purchaser of

the container.  The outside wrappings or packages containing the

imported containers must be clearly marked to indicate the

country of origin of the containers.

     We are satisfied that the imported bags are of the type

defined as disposable containers ("ordinarily discarded after the

contents have been consumed") in section 134.24(a) of Subpart C,

Part 134 which, when imported to be filled, may be excepted from

individual marking pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D).  Applying

19 CFR 134.24(c), the person who fills the bags with the

commodity in the U.S., is the ultimate purchaser of the bag. 

Further, containers may be imported preprinted with country of

origin of the product intended to fill the container so long as

it is clear that the pre-printed marking refers to the contents

and not to the container.  

     In this instance the ultimate purchaser of the bags imported

to be filled in the U.S. will be the persons who will fill the

bag with the U.S. commodity.  You state that you intend to mark

the boxes and bales containing the bags with the country of

origin of the bags.  If this is the case, pursuant to 19 CFR

134.24(c)(1), the individual bags are excepted from country of

origin marking.  The bags may be pre-printed with the country of

origin of the bag's prospective contents so long as the marking

clearly refers to the product filling the bag and not the bag

itself.  The port director at the port of entry must be satisfied

that the bags will be used only for the above-described purpose.

HOLDING:

     The imported "Flour Bag" is a disposable container within

the meaning of Subpart C, Part 134, Customs Regulations.  As

such, the ultimate purchaser is the person who fills the bags,

and the bag may be excepted from individual country of origin

marking pursuant to 19 CFR 134.24(c)(1).  The U.S. addresses on

the bags are not improper indications of the contents which will

fill the bags.

     This ruling is being issued under the provisions of Part 177

of the Customs Regulations (19 CFR Part 177).

     A copy of the ruling or the control number indicated above

should be provided with the entry documents filed at the time

this merchandise is imported.  If you have any questions

regarding the ruling, contact National Import Specialist Alan

Tytelman at 212-466-5896.

                              Sincerely,

                              Robert B. Swierupski

                              Director,

                              National Commodity

                              Specialist Division

