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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 6304.92.0000

Mr. Brian Badaracco

Impressions Imports, Inc.

P.O. Box 870636

Dallas, Texas 75287

RE:  The tariff classification of a dust ruffle from India.

Dear Mr. Badaracco:

     In your letter dated October 4, 1989, you requested a tariff

classification ruling.  

     The submitted sample is a dust ruffle for a king size bed.  It is

made of 100% cotton woven fabric and is named "Peach Tree Dust

Ruffle".  It measures approximately 78 by 80 inches and is designed to

fit over the box spring and hang to the floor.  It is a decorative

item and is not considered bed linen for tariff purposes.

     The applicable subheading for the dust ruffle will be

6304.92.0000, Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS),

which provides for other furnishing articles, excluding those of

heading 9404, other, not knitted or crocheted, of cotton.  The rate of

duty will be 7.2 percent ad valorem. 

     The dust ruffle falls within textile category designation 369. 

Based upon international textile trade agreements, products of India

are subject to visa requirement and quota restraints.

     The designated textile and apparel category may be subdivided

into parts.  If so, visa and quota requirements applicable to the

subject merchandise may be affected.  Since part categories are the

result of international bilateral agreements which are subject to

frequent renegotiations and changes, to obtain the most current

information available, we suggest that you check, close to the time of

shipment, the Status Report On Current Import Quotas (Restraint

Levels), an internal issuance of the U.S. Customs Service, which is

available for inspection at your local Customs office.

     This ruling is being issued under the provisions of Section 177

of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                       Sincerely,

                                       Jean F. Maguire

                                       Area Director

                                       New York Seaport

