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January 29, 2001

 MAR-2 RR:NC:N1:113 G86501

CATEGORY:  MARKING

Ms. Susan Parker

Schenker Inc.

1300 Diamond Springs Road

Suite 300

Virginia Beach, VA 23455

RE: COUNTRY OF ORIGIN MARKING OF IMPORTED LATCHES

Dear Ms. Parker:


This is in response to your letter dated January 19, 2001, on behalf of Rubbermaid, Inc., requesting a ruling on whether imported latches are required to be individually marked with the country of origin if it is later to be processed in the U.S. by a U.S. manufacturer.  Three unmarked samples were submitted with your letter for review.


The merchandise is a number of nickel-plated steel latches, part numbers M2-7740, M2-7802 and M2-7741. After importation, they will be assembled to tool boxes. 


The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every article of foreign origin (or its container) imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly and permanently as the nature of the article (or its container) will permit, in such a manner as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name of the country of origin of the article. 


Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements the country of origin marking requirements and exceptions of 19 U.S.C. 1304.  Section 134.41(b), Customs Regulations (19 CFR 134.41(b)), mandates that the ultimate purchaser in the U.S. must be able to find the marking easily and read it without strain.  Section 134.1(d), defines the ultimate purchaser as generally the last person in the U.S. who will receive the article in the form in which it was imported.  19 CFR 134.1(d)(1) states that if an imported article will be used in manufacture, the manufacturer may be the ultimate purchaser if he subjects the imported article to a process which results in a substantial transformation of the article.  The case of U.S. v. Gibson-Thomsen Co., Inc., 27 C.C.P.A. 267 (C.A.D. 98) (1940), provides that an article used in manufacture which results in an article having a name, character or use differing from that of the constituent article will be considered substantially transformed and that the manufacturer or processor will be considered the ultimate purchaser of the constituent materials.  In such circumstances, the imported article is excepted from marking and only the outermost container is required to be marked.  See, 19 CFR 134.35.


In this case, the imported latches are substantially transformed as a result of the U.S. processing, and therefore the U.S. manufacturer is the ultimate purchaser of the imported latches and under 19 CFR 134.35 only the containers which reach the ultimate purchaser are required to be marked with the country of origin "Made in China". 


This ruling is being issued under the provisions of Part 177 of the Customs Regulations (19 CFR Part 177).


A copy of the ruling or the control number indicated above should be provided with the entry documents filed at the time this merchandise is imported.  If you have any questions regarding the ruling, contact National Import Specialist James Smyth at 212-637-7008.







Sincerely,







Robert B. Swierupski







Director







National Commodity







Specialist Division




