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CATEGORY:
Classification

TARIFF NO.: 4202.92.4500 

Edith Tolchin

EGT Global Trading

P.O. Box 231

Florida, NY 10921

RE:
The tariff classification of a toiletry bag from China, Taiwan, or Hong Kong

Dear Ms. Tolchin:

In your letter dated September 3, 2008 on behalf of Danielle McFall, you requested a tariff classification ruling.  The sample which you submitted is being returned as requested.

A style number was not provided for the sample submitted.  The item is a toiletry bag constructed with an outer surface of clear polyvinyl chloride (PVC) plastic sheeting with textile trim.  It is designed to provide storage, protection, and portability to cosmetics or toiletry items during travel. It has a main compartment with no additional features and a metal zipper closure.  It measures approximately 7.5” (W) x 7” (H).

The applicable subheading for the toiletry bag will be 4202.92.4500, Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTSUS), which provides for travel, sports and similar bags with outer surface of sheeting of plastic or of textile materials, other. The applicable rate of duty is 20 percent ad valorem.

Duty rates are provided for your convenience and are subject to change.  The text of the most recent HTSUS and the accompanying duty rates are provided on World Wide Web at http://www.usitc.gov/tata/hts/.

The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every article of foreign origin (or its container) imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly and permanently as the nature of the article (or its container) will permit, in such a manner as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name of the country of origin of the article.

As provided in section 134.41(b), Customs Regulations (19 CFR 134.41(b)), the country of origin marking is considered conspicuous if the ultimate purchaser in the U.S. is able to find the marking easily and read it without strain.

With regard to the permanency of a marking, section 134.41(a), Customs Regulations (19 CFR 134.41(a)), provides that as a general rule marking requirements are best met by marking worked into the article at the time of manufacture.  For example, it is suggested that the country of origin on metal articles be die sunk, molded in, or etched.  However, section 134.44, Customs Regulations (19 CFR 134.44), generally provides that any marking that is sufficiently permanent so that it will remain on the article until it reaches the ultimate purchaser unless deliberately removed is acceptable.

This ruling is being issued under the provisions of Part 177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

A copy of the ruling or the control number indicated above should be provided with the entry documents filed at the time this merchandise is imported.  If you have any questions regarding the ruling, contact National Import Specialist Vikki Lazaro at (646) 733-3041.

Sincerely,

Robert B. Swierupski

Director

National Commodity Specialist Division

