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CLA-2-64:RR:NC:SP:247 

CATEGORY:
Classification

TARIFF NO.: 6402.99.4060

Mr. Joseph R. Hoffacker

Barthco Trade Consultants

The Navy Yard

5101 S. Broad Street

Philadelphia, PA 19112-1404

RE:
The tariff classification of footwear from China

Dear Mr. Hoffacker:

In your letter dated October 31, 2008 you requested a classification ruling on behalf of Ann Taylor, Inc., for a ladies shoe identified as Style # 147087

The submitted sample is an open toe/heel thong sandal with an outer sole and upper of rubber/plastics.  The upper is decorated with tube shaped “glass” beads.  The beads are accessories or reinforcements.  

The applicable subheading for Style # 147087 will be 6402.99.4060, Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTSUS), which provides for footwear with outer soles and uppers of rubber or plastics: other:  not having uppers of which over 90 percent of the external surface area (including accessories or reinforcements) is rubber/plastics, other: footwear with open toes or open heels; other: for women. The duty rate will be 37.5 percent ad valorem.

Duty rates are provided for your convenience and are subject to change.  The text of the most recent HTSUS and the accompanying duty rates are provided on World Wide Web at http://www.usitc.gov/tata/hts/.

The submitted sample is not properly marked with the country of origin.  Therefore, if imported as is, it will not meet the country of origin marking requirements of 19 U.S.C. 1304.  Accordingly, the footwear would be considered not legally marked under the provisions of 19 C.F.R. 134.11 which states, "every article of foreign origin (or its container) imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the article (or container) will permit, in such manner as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name of the country of origin of the article."

This ruling is being issued under the provisions of Part 177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

A copy of the ruling or the control number indicated above should be provided with the entry documents filed at the time this merchandise is imported.  If you have any questions regarding the ruling, contact National Import Specialist Richard Foley at 646-733-3042.

Sincerely,

Robert B. Swierupski

Director,

National Commodity

Specialist Division

