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September 22, 2009

CLA-2-64:OT:RR:NC:N4:447 

CATEGORY:
Classification

TARIFF NO.: 6402.99.2760

Ms. Lorianne Aldinger

Rite Aid

30 Hunter Lane

Camp Hill, PA 17011

RE:
The tariff classification of footwear from China

Dear Ms. Aldinger:

In your letter dated September 15, 2009 you requested a tariff classification ruling for a footwear sample identified as Item 9007434, “Ladies Flip Flop Black.”.

The submitted sample is a women’s size 7/8 open toe/heel thong sandal.  The outer sole and upper are rubber/plastics and produced in one piece by a molding process.

The applicable subheading for Item 9007434, “Ladies Flip Flop Black” will be 6402.99.2760, Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTSUS), which provides for footwear with outer soles and uppers of rubber or plastics: other footwear: having uppers of which over 90 percent of the external surface area (including any accessories or reinforcements) is rubber or plastics (except footwear having a foxing or a foxing-like band applied or molded at the sole and overlapping the upper and except footwear designed to be worn over, or in lieu of, other footwear as a protection against water, oil, grease or chemicals or cold or inclement weather): other: sandals and similar footwear of plastics, produced in one piece by molding, for women.  The rate of duty will be 3 percent ad valorem.

Duty rates are provided for your convenience and are subject to change.  The text of the most recent HTSUS and the accompanying duty rates are provided on World Wide Web at http://www.usitc.gov/tata/hts/.

The submitted sample is not marked with the country of origin.  Therefore, if imported as is, it will not meet the country of origin marking requirements of 19 U.S.C. 1304.  Accordingly, the footwear would be considered not legally marked under the provisions of 19 C.F.R. 134.11 which states, "every article of foreign origin (or its container) imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the article (or container) will permit, in such manner as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name of the country of origin of the article."

This ruling is being issued under the provisions of Part 177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

A copy of the ruling or the control number indicated above should be provided with the entry documents filed at the time this merchandise is imported.  If you have any questions regarding the ruling, contact National Import Specialist Richard Foley at (646) 733-3042.

Sincerely,

Robert B. Swierupski

Director

National Commodity Specialist Division




