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April 8, 2010

CLA-2-64:OT:RR:NC:4:447 

CATEGORY:
Classification

TARIFF NO.:  6402.99.3165  

Ms. Brenda Bodnar

JAG Footwear

180 Rittenhouse Circle

Bristol, PA 19007

RE:
The tariff classification of footwear from China

Dear Ms. Bodnar:

In your letter dated March 18, 2010, you requested a tariff classification ruling.

A sample of a women’s high heel, slip-on shoe, identified as STEPOUT3, was submitted with your letter.  The upper is constructed having a “SATIN LUX” textile material upper that is completely covered by a synthetic “IP STAP” (rubber/plastics) material.  The external surface area of the upper is considered rubber/plastics.  The shoe has an outer sole made of rubber/plastics.  

The applicable subheading for the STEPOUT3 women’s high heel shoe will be 6402.99.3165, Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTSUS), which provides for footwear with outer soles and uppers of rubber or plastics: other: having uppers of which over 90 percent of the external surface area (including accessories or reinforcements) is rubber or plastics, not having a foxing or foxing-like band and not protective: other: for women: other.  The rate of duty will be 6 percent ad valorem.

Duty rates are provided for your convenience and are subject to change.  The text of the most recent HTSUS and the accompanying duty rates are provided on World Wide Web at http://www.usitc.gov/tata/hts/.

The submitted sample is not marked with the country of origin.  Therefore, if imported as is, it will not meet the country of origin marking requirements of 19 U.S.C. 1304.  Accordingly, the footwear would be considered not legally marked under the provisions of 19 C.F.R. 134.11 which states, "every article of foreign origin (or its container) imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the article (or container) will permit, in such manner as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name of the country of origin of the article."

This ruling is being issued under the provisions of Part 177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

A copy of the ruling or the control number indicated above should be provided with the entry documents filed at the time this merchandise is imported.  If you have any questions regarding the ruling, contact National Import Specialist Stacey Kalkines at (646) 733-3042.

Sincerely,

Robert B. Swierupski

Director

National Commodity Specialist Division




