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March 22, 2011

CLA-2-64:OT:RR:NC:N4:447

Mr. Mike Jung 

WelcomeMS




 

850 South Broadway, Suite 306




 

Los Angeles, CA  90014





TARIFF NO.: 6402.99.3165  

RE:
The tariff classification of footwear from Vietnam

Dear Mr. Jung:

In your letter dated February 21, 2011 you requested a tariff classification ruling for two styles of thong sandals.

The submitted half-pair samples identified as styles “Maui” and “Ibiza,” are open toe/heel flip-flop thong sandals with outer soles and uppers of rubber/plastics. 

The applicable subheading for both styles “Maui” and “Ibiza” will be 6402.99.3165, Harmonized Tariff Schedule of the United States, (HTSUS), which provides for other footwear with outer soles and uppers of rubber or plastics: other footwear: other: other: having uppers of which over 90 percent of the external surface area (including accessories of reinforcements) is rubber or plastics (except footwear having a foxing or foxing-like band applied or molded at the sole and overlapping the upper and except footwear designed to be worn over, or in lieu of, other footwear as a protection against water, oil, grease or chemicals or cold or inclement weather): other: other: other: for women: other.  The rate of duty will be 6 percent ad valorem.

Duty rates are provided for your convenience and are subject to change.  The text of the most recent HTSUS and the accompanying duty rates are provided on World Wide Web at http://www.usitc.gov/tata/hts/.

The submitted samples are not marked with the country of origin.  Therefore, if imported as is, they will not meet the country of origin marking requirements of 19 U.S.C. 1304.  Accordingly, the footwear would be considered not legally marked under the provisions of 19 C.F.R. 134.11 which states, "every article of foreign origin (or its container) imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the article (or container) will permit, in such manner as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name of the country of origin of the article."

This ruling is being issued under the provisions of Part 177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

A copy of the ruling or the control number indicated above should be provided with the entry documents filed at the time this merchandise is imported.  If you have any questions regarding the ruling, contact National Import Specialist Stacey Kalkines at (646) 733-3042.   

Sincerely,

Robert B. Swierupski

Director

National Commodity Specialist Division



