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CATEGORY: Classification

TARIFF NO.: 6401.92.6000 

Ms. Pamela Pinter 
Big Apple Customs Brokers, Inc.
151-02 132nd Avenue
Jamaica, NY  11434

RE:  The tariff classification of footwear from China

Dear Ms. Pinter:

In your letter dated June 24, 2013 you requested a tariff classification ruling on behalf of your client, Blue Star Clothing Co., Inc.

The submitted sample identified as style number BT18, is a children’s “rain boot” with both a molded poly vinyl chloride (PVC) outer sole and upper.  The upper has two pull-on loops on either side of the top line, is unlined and does not have a protective metal toe-cap.   

The applicable subheading for the children’s (and adult’s) rain boot, style number BT18 will be 6401.92.6000, Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTSUS), which provides for waterproof footwear with outer soles and uppers of rubber or plastics, the uppers of which are neither fixed to the sole nor assembled by stitching, riveting, nailing, screwing, plugging or similar processes; which does not have a protective metal toe-cap; which covers the ankle but does not cover the knee; other: having soles and uppers of which over 90 percent of the external surface area (including any accessories or reinforcements) is poly(vinyl chloride), whether or not supported or lined with poly(vinyl chloride) but not otherwise supported or lined.  The rate of duty will be 4.6% ad valorem.

Duty rates are provided for your convenience and are subject to change. The text of the most recent HTSUS and the accompanying duty rates are provided on World Wide Web at http://www.usitc.gov/tata/hts/.

The submitted sample is not marked with the country of origin.  Therefore, if imported as is, it will not meet the country of origin marking requirements of 19 U.S.C. 1304.  Accordingly, the footwear would be considered not legally marked under the provisions of 19 C.F.R. 134.11 which states, “every article of foreign origin (or its container) imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the article (or container) will permit, in such manner as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name of the country of origin of the article.” 
This ruling is being issued under the provisions of Part 177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

A copy of the ruling or the control number indicated above should be provided with the entry documents filed at the time this merchandise is imported. If you have any questions regarding the ruling, contact National Import Specialist Stacey Kalkines at (646) 733-3042.

Sincerely, 
Thomas J. Russo 
Director
National Commodity Specialist Division
