                                      HQ 081839

                                    July 6, 1988

          CLA-2:CO:R:C:G 081839 SR  827485

          CATEGORY: Classification

          TARIFF NO.: 6402.11.60

          John P. C. Matthews

          East Europe Trade Associates

          87 Lovers Lane

          Princeton, N.J.  08540

          RE:  Classification of cross-country ski boot of polyurethane-

               coated leather exterior

          Dear Mr. Matthews:

               This is in reference to your letter dated December 28, 1987,

          requesting the tariff classification of a cross-country ski boot

          under the Harmonized Tariff Schedule of the United States

          Annotated (HTSUSA).  A sample was submitted.

          FACTS:

               The merchandise in question is a cross-country ski boot with

          a stitched-together leather upper.  It has a padded plastic/

          tricot lined collar and a front lace closure with four plastic

          D-rings and two metal hooks.  There is a fake fur liner on two

          triangular plastic overlays at the sides.  It has a cemented-on

          unit-molded rubber/plastic bottom which is specially designed for

          attaching to ski bindings.  The importer has stated that the

          upper of this shoe has been coated with a "thin spray coating of

          polyurethane" which is at no point thicker than 0.2 millimeters.

          ISSUE:

               Whether the plastic coated leather upper of the cross-

          country ski boot is considered to be a plastic or a leather

          "external surface" for tariff purposes.

          LAW AND ANALYSIS:

               Subheading 6402.11.00, HTSUSA, provides for cross-country

          ski footwear with outer soles and uppers of rubber or plastics.

          Subheading 6403.11.60, HTSUSA, provides for cross-country ski

          footwear with outer soles of rubber, plastics, leather or

          composition leather and uppers of leather.
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               The definition of patent leather sets guidelines as to

          whether coated leather is plastic or leather.  The Explanatory

          Notes constitute the official interpretation of the HTSUSA at the

          international level.  Explanatory Note 41.09 (1), defines patent

          leather as leather coated with a non-transparent, lustrous,

          mirror-like coating and is considered to be leather if the

          plastic coating does not exceed 0.15 mm. (6/1000 inch) thick, and

          as plastic if over that thickness.

          HOLDING:

               If the ski boots have a plastic coating over .15 mm. thick,

          they would be classified under subheading 6402.11.00, HTSUS, as

          cross-country ski boots with outer soles and uppers of rubber or

          plastics, with duty at the rate of 6 percent ad valorem.  If the

          boots have a plastic coating of 0.15 mm. or less they would be

          classified under subheading 6403.11.60, HTSUS, as cross-country

          ski boots with outer soles of rubber, plastics, or leather, and

          uppers of leather, with duty at the rate of 10 percent ad

          valorem.

               This classification represents the present position of the

          Customs Service regarding the dutiable status of the merchandise

          under the proposed HTSUS.  If there are changes before enactment

          this advice may not continue to be applicable.

               Concerning the country of origin marking on the sample ski

          boot, we note that there is a fabric label sewn in near the top

          of the ankle opening.  The label is sewn in a loop, and on the

          "top" of the loop appears "MADE", and on the other side, "IN

          CZECHOSLOVAKIA".

               Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

          1304), requires that every article of foreign origin (or its

          container) imported into the United States shall be marked in a

          conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as the

          nature of the article (or container) will permit, in such a

          manner as to indicate to the ultimate purchaser the English name

          of the country of origin of the article.

               It is our opinion that the country of origin marking

          satisfies the requirements of 19 U.S.C. 1304.  The label also

          appears to carry the size of the boot, and since the ultimate

          purchaser can be expected to look for the size, it is reasonable

          to assume they will see the country of origin.  Although Customs

          prefers that all country of origin information be visible on the
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          "top" of loop labels, since "MADE" appears on the top and the

          label is easily manipulated to reveal "IN CZECHOSLOVAKIA", we

          find the label acceptable.  An identical label should appear in

          the same location in both boots of a pair.

                                          Sincerely,

                                          John Durant, Director

                                          Commercial Rulings Division

