                                  HQ 544083

                                   August 16, 1988

          CLA-2 CO:R:C:V   544083 EK

          CATEGORY:  Valuation

          District Director of Customs

          Laredo, Texas

          RE:  Response to Internal Advice No. 66/87

          Dear Sir:

                This is in response to your memorandum requesting internal

          advice as to the dutiability of certain equipment consigned by a

          domestic division of (corporation name) (hereinafter referred to

          as importer) to its related company in Mexico.

          FACTS:

                The importer states that certain equipment is consigned,

          free of charge, to its wholly owned subsidiary in Mexico to

          produce steering wheels and instrument panel pads.  The equipment

          in question is described by the importer as follows:

          1.  Two different types of dryers which are used to remove excess

          surface moisture from vinyl resin pellets prior to being loaded

          into an extrusion molding machine for the production of vinyl

          sheets.  One dryer is used to force heated air through the

          pellets.  The second dryer uses compressed air to dry the pellets

          so that no moisture is present when the vinyl resin enters the

          extrusion mold.  The vinyl sheets are later transferred to an

          injection mold where they are formed into an instrument panel pad

          (IP).

          2.  A high pressure washer used to wash dirt, oil, processing

          residues and other contaminants from IPs after their production

          is complete and prior to packaging and shipment.

          3.  A bulk storage tank used to store polyol, a liquid foam

          material, used in the assembly of IPs.  During the manufacture
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          of IPs, polyol is pumped from the tank to a mold which holds the

          vinyl sheet in the upper portion and the insert in the lower

          portion.

          4.  Paint booths which are enclosed sheet metal structures

          equipped with exhaust systems which allow the IPs and steering

          wheels to be painted in an environment free of dust and dirt.

          5.  Air compressors which are used to supply compressed air at

          approximately 100 lbs./square inch throughout the plant.  The

          compressed air is used to operate various machinery and equipment

          throughout the plant.

          6.  A conveyor system which is used to transport raw materials

          from storage areas to the first point of usage in the plant.  A

          second conveyer is used to move the article being produced from

          one point in the manufacturing process to another.

                The final imported product in this case is appraised

          pursuant to computed value, section 402(e) of the Tariff Act of

          1930, as amended by the Trade Agreements Act of 1979 (TAA;

          19 U.S.C. 1401a(e)).

          ISSUE:

                Whether the machinery and equipment consigned by the

          importer to its wholly owned subsidiary in Mexico is properly

          included in the computed value of the final imported product.

          LAW AND ANALYSIS:

                As indicated above, the merchandise is appraised pursuant

          to computed value.  Under computed value, the value of any assist

          will be added if its value is not included under section

          402(e)(1)(A) or (B) of the TAA.  Included in the definition of

          assists are "tools, dies, molds, and similar items used in the

          production of the imported merchandise."  See, section

          402(h)(1)(A)(ii).  (emphasis added).

                In TAA #18 dated February 27, 1981, equipment which was not

          used in the production of the imported merchandise was not

          considered to be an assist within the meaning of section

          402(h)(1)(A)(ii).  These items included telephone switching
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          equipment, an emergency generator, air conditioning equipment and

          a power transformer.  This equipment was contrasted with what was

          called "general purpose equipment" such as sewing machines, ovens

          drill presses, etc., which was actually used in the production of

          the merchandise and held to be dutiable as assists.  This

          position was also followed in Headquarters Ruling No. 542762

          dated January 14, 1983.

                With respect to the instant case, the equipment in question

          is not used in the actual production of the imported merchandise

          within the meaning of the section 402(h)(1)(A)(ii) of the TAA or

          the above-cited rulings.

                Please note, however, that the issue of whether the items

          are assists is secondary to the question of whether the equipment

          should be included under computed value as the "cost or value of

          the materials and the fabrication and other processing of any

          kind employed in the production of the imported merchandise" or

          "an amount for profit and general expenses . . . made by the

          producers in the country of exportation for export to the United

          States."  See, section 402(e)(1)(A) and (B) of the TAA.  If, in

          accordance with generally accepted accounting principles of the

          country of production or exportation, the costs of this equipment

          should be reflected in the books of the foreign assembler as

          processing costs, then it may be that the costs are to be

          included in determining the computed value of the final imported

          product.  See, TAA #9 dated October 15, 1980.

          HOLDING:

                In view of the foregoing, the equipment in question is not

          encompassed by the definition of assists in section

          402(h)(1)(A)(ii) of the TAA.  The issue regarding whether the

          costs are to be included in the computed value of the final

          imported product must be determined according to generally

          accepted accounting principles.

                                        Sincerely,

                                        John Durant, Director,

                                        Commercial Rulings Division

