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          CLA-2 CO:R:CV:V  544088 DH

          CATEGORY: Valuation

          Robert Eisen, Esq.

          Coudert Brothers

          200 Park Avenue

          New York, N.Y. 10166

          RE: Dutiability of commissions to third parties; Dutiability of

          commissions to design consultants

          Dear Mr. Eisen:

                This is in reference to your letter of November 12, 1987,

          regarding the effect of section 402(b) of the Tariff Act of 1930,

          as amended by the Trade Agreements Act of 1979 (TAA; 19 U.S.C.

          1401a(b)), on certain contemplated transactions to be entered

          into by your company.  You request a binding ruling regarding the

          dutiability of certain commissions to be paid to an unrelated

          Hong Kong company in exchange for services in aiding in the

          purchase of merchandise from Hong Kong manufacturers.  Further,

          you inquire as to the dutiability of commissions paid for designs

          and design counselling services with regard to your company's

          manufacturing operations which are to be performed in Hong Kong.

          FACTS:

                You state that your client is contemplating employing an

          unrelated agent in Hong Kong to assist their company in

          purchasing wearing apparel and accessories.  The prospective

          agent is to perform the services of obtaining samples from the

          vendors; surveying the potential markets for the principal;

          ordering merchandise for the principals; arranging for payment

          terms; inspecting the finished products; arranging for the

          storage, consolidation, inland freight, lighterage and the like;

          acquiring the fabric and piece goods used in manufacturing the

          imported goods; acquiring the necessary quota; arranging for

          packing and shipping of the manufactured products to the

          principal; and providing the manufacturer's invoices, fabric

          supplier's invoices, quota invoices and inspection certificates.

          Each activity performed by the agent is to be in a manner

          dictated by the principal and in the best interest of the

          principal.  The commissions to be received by the agent will be

          ten percent of the f.o.b. price of the goods (including quota),

          or, where applicable, ten percent of the sum of Cut, Make and

          Trim (C.M.T.), fabric charges and quota charges incurred in

          connection with goods purchased through the service of the buying

          agent.  No sample documentation has been provided, although a

          draft buying agency agreement has been submitted.
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                You further state that the importer is contemplating

          entering into an agreement with another Hong Kong corporation for

          the purpose of obtaining design and consulting services.  This

          foreign corporation will provide the services of furnishing

          engineering, development, artwork, plans and sketches for the

          importer; as well as grant the exclusive use of the design

          concepts and assistance in connection with the importation,

          advertising, merchandising, promotion, sale and distribution of

          the merchandise.  Additionally, this Hong Kong corporation is to

          provide non-tangible consulting services regarding the design and

          development of the importer's merchandise.  A commission of five

          percent of the f.o.b. price (including quota) of the imported

          goods from the Far East, or where applicable, five percent of the

          sum of C.M.T., quota charges and fabric charges incurred with

          respect to such goods will be received for these services.

                You have stated that neither foreign company is related to

          the importer; however, they are related to one another.  The only

          remuneration for their services will be commissions paid pursuant

          to the agreements with the importer; and no part of these

          commissions will be shared with the manufacturers, or each other.

          You also state that both companies are separately responsible for

          paying all costs of conducting their respective functions,

          including assessments which may be made against salary or wages

          of those directly or indirectly employed by their respective

          companies.  No ownership interest in the manufacturers or the

          suppliers who sell merchandise to the principal are to be

          obtained by the agent.  In addition, you state that the invoices

          provided from the manufacturers will indicate that the apparel

          and accessories are being sold to the importer, or to the agent

          for the account of the importer.

          ISSUES:

                Are commissions to be paid in exchange for an unrelated

          Hong Kong corporation's services of assisting in the purchasing

          of merchandise from Hong Kong manufacturers considered a buying

          commission?

                Are the commissions to be paid in exchange for services of

          supplying designs and design counselling services with regard to

          the importer's manufacturing operations to be performed in Hong

          Kong by a Hong Kong corporation considered a dutiable assist?
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          LAW AND ANALYSIS:

                For purposes of this prospective ruling request, we are

          assuming that transaction value will be applicable as a basis of

          appraisement.

                Transaction value is defined in section 402(b)(1) of the

          TAA.  This section provides, in pertinent part, that the

          transaction value of imported merchandise is the price actually

          paid or payable for the merchandise plus amounts for the items

          enumerated in section 402(b)(1).  Buying commissions are not

          specifically included as one of the additions to the "price

          actually paid or payable".  The "price actually paid or payable"

          is more specifically defined in section 402(b)(4)(a) as:

                    The total payment (whether direct or indirect...)

                    made, or to be made, for imported merchandise by

                    the buyer to, or for the benefit of, the seller.

                It is clear from the statutory language that in order to

          establish transaction value one must know the identity of the

          seller and the amount actually paid or payable to him.  Whether

          or not the purported agent is the seller is to be determined by

          the documents presented.  Furthermore, the totality of the

          evidence must demonstrate that the purported agent is in fact a

          bona fide buying agent and not a selling agent or an independent

          seller.  See TAA No.7, dated September 29, 1980 (542141).

                The Restatement (Second) of Agency section 14K(1958)

          defined an agent as:

                    One who contracts to acquire property from a third

                    person and convey it to another is the agent of

                    the other only if it is agreed that he is to act

                    primarily for the benefit of the other and not for

                    himself.

                In order to continue to view the relationship of the

          parties as a bona fide buying agency, Customs must examine all

          the relevant factors.  J. C. Penney Purchasing Corporation et al

          v. United States, 80 Cust. Ct. 84, C.D. 4741 (1978), 451 F. Supp.

          973 (1983); United States v. Knit Wits (Wiley) et. al, 62 Cust.

          Ct. 1008, A.R.D. 251 (1969).  The primary consideration, however,

          "is the right of the principal to control the agent's conduct

          with respect to the matters entrusted to him."  Dorf Int'l, Inc.,

          et al. v. United States, 61 Cust. Ct. 604, A.R.D. 245, 291 F.

          Supp. 690 (1968).  The degree of discretion granted the agent is

          an important factor.  New Trends Inc. v. United States, 10 CIT _,

          645 F. Supp. 957 (1986).
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                The Court of International Trade in the case of New Trends

          Inc., supra, set forth several factors upon which to determine

          the existence of a bona fide buying agency.  These factors

          include:  whether the agent's actions are primarily for the

          benefit of the importer, or for himself; whether the agent is

          fully responsible for handling or shipping the merchandise and

          for absorbing the costs of shipping and handling as part of its

          commission;  whether the language used on the commercial invoices

          is consistent with the principal-agent relationship; whether the

          agent bears the risk of loss for damaged, lost or defective

          merchandise; and whether the agent is financially detached from

          the manufacturers of the merchandise.

                These factors have been determining factors applied by the

          Courts to deny the existence of a buying agency relationship in

          New Trends, Inc., supra, Jay-Arr Slimwear Inc. v. United States,

          _CIT_, Slip Op. 88-21 (1988), Rosenthal-Netter, Inc. v. United

          States, _CIT_ , Slip Op. 88-9 (1988).

                On the basis of the information you have provided regarding

          the prospective transactions in question, if the terms of the

          buying agency agreement are identical to those outlined in your

          letter and set forth above and the actions of the parties also

          conform, the importer will exercise the requisite degree of

          control over the buying agent.  Therefore, we conclude that the

          commissions to be paid to the agent constitute bona fide buying

          commissions and will not have to be included in the determination

          of the transaction value.

                You have also requested a prospective ruling as to the

          dutiability of commissions to be paid to another unrelated Hong

          Kong corporation which will provide the importer with designs and

          design consulting services.

                It is your contention that the services to be performed by

          the foreign corporation are assists developed or performed

          outside the United States and therefore, the commissions to be

          paid for these services are dutiable.

                Assuming that transaction value is the applicable method of

          appraisement, the value of an assist would be added in an

          appropriately apportioned manner to the "price actually paid or

          payable" for the merchandise.
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                The definition of an assist (in pertinent part) as set

          forth in section 402(h)(1)(A) is:

                    ...any of the following if supplied directly or

                    indirectly, and free of charge or at reduced cost,

                    by the buyer of imported merchandise for use in

                    connection with the production or the sale for

                    export to the United States of the merchandise:

                    ...

                         (iv)  Engineering, development, artwork,

                         design work, and plans and sketches that

                         are undertaken elsewhere than in the

                         United States and are necessary for the

                         production of the imported merchandise.

                Section 402(h)(1)(B) defines the parameters of section

          402(h)(1)(A)(iv).  This section provides:

                    No service or work to which subparagraph (A)(iv)

                    applies shall be treated as an assist for purposes

                    of this section if such service or work-

                         (i) is performed by an individual who is

                         domiciled within the United States;

                         (ii) is performed by that individual

                         while he is acting as an employee or

                         agent of the buyer of the imported

                         merchandise; and

                         (iii) is incidental to other

                         engineering, development, artwork,

                         design work, or plans or sketches that

                         are undertaken within the United States.

                Pursuant to the facts provided, the commissions involved

          would be considered to be dutiable as a part of the acquisition

          cost of the assists since the design and consulting services

          described are specifically enumerated in the statute, and these

          services are to be undertaken outside of the United States.

          HOLDING:

                In view of the foregoing, it is our conclusion that the

          commissions to be paid to the prospective company to perform the

          services of assisting in the purchase of merchandise from the
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          Hong Kong manufacturers are to be considered bona fide buying

          commissions; and therefore, not to be added to the price actually

          paid or payable.

                We further conclude that the commissions which will be paid

          to the other Hong Kong corporation for design work and design

          consulting services are to be treated as assists and included in

          the calculation of transaction value.

                                       Sincerely,

                                       John Durant

                                       Acting Director, Commercial

                                       Rulings Division

