                                        HQ 544121

                                    June 24, 1988

          CLA-2 CO:R:C:V   544121 EK

          CATEGORY:  Valuation

          District Director of Customs

          El Paso, Texas

          RE:  Internal Advice Request

          Dear Sir:

                This is in response to your request for internal advice

          initiated by a certain company (hereinafter referred to as

          importer), regarding the dutiability of a payment made by the

          importer to the unrelated foreign assembler for failing to

          purchase a minimum quantity of merchandise.  The merchandise was

          entered pursuant to transaction value, section 402(b) of the

          Tariff Act of 1930, as amended by the Trade Agreements Act of

          1979 (TAA; 19 U.S.C. 1401a(b)).

          FACTS:

                The importer entered into an agreement with a foreign

          assembler for the production of jackets.  The price per jacket

          was determined to be $1.80.  The importer further agreed to

          purchase 340,000 units during a one year period.  The agreement

          stated that if the importer failed to fulfill their commitment of

          340,000 jackets, the importer must pay the assembler $1.50 per

          unit below the agreed amount.

                At the end of the contractual period, the importer fell

          short of its required minimum and became obligated to pay the

          penalty.

                For purposes of this internal advice request, we are

          presuming that the payment at issue is not a pre-payment for

          subsequent shipments of merchandise imported by the buyer.
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          ISSUE:

                Whether the payment made by the importer to the assembler

          for failing to purchase a required minimum is included in the

          transaction value of imported merchandise.

          LAW AND ANALYSIS:

                The primary basis of appraisement, transaction value, is

          defined as the "price actually paid or payable for the imported

          merchandise when sold for exportation to the United States."  In

          addition, section 402(b)(1)(A-E) of the TAA enumerates certain

          items which are added to the price actually paid or payable.

                In Headquarters Ruling No. 543445 dated October 23, 1985, a

          similar payment as that described above was made by the importer

          to the seller of the merchandise.  In that case, however, the

          agreement between the parties provided that if the buyer failed

          to purchase a specified minimum quantity within a given year, an

          added compensation became due.  This payment was in addition to

          the base selling price of the product.  In that case, the term

          base selling price was not a firm price but rather, it was

          subject to adjustments such as the additional amount owed in the

          event the minimum quantity was not purchased.  The agreement

          provided that the final unit purchase price for merchandise

          purchased and imported was not determined until the quantity

          actually purchased during the year was known.

                In Headquarters Ruling No. 543770 dated February 10, 1987,

          a charge for termination of a contract with no importation of

          merchandise resulting was held to be excluded from transaction

          value.

                In the instant case, it is alleged that the price agreed to

          between the parties is fixed and was not determined based upon

          the quantity purchased.  The additional $1.50 per unit represents

          a payment made for merchandise which was not ordered and not

          manufactured.

          HOLDING:

                In view of the foregoing, it is our conclusion that the

          additional payment made cannot be construed as part of the price

          actually paid or payable for merchandise previously imported into
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          the United States.  The payments are not encompassed by any of

          the items set forth in section 402(b)(1) of the TAA which are to

          be added to the price actually paid or payable.

                                        Sincerely,

                                        John Durant, Director

                                        Commercial Rulings Division  

