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          CATEGORY:  Valuation

          Irving W. Smith, Jr., Esq.

          1331 Pennsylvania Avenue, N.W.

          Suite 1200F

          Washington, D.C. 20004

          RE:  Reconsideration of Internal Advice Regarding

               the Dutiability of Photomasks

          Dear Sir:

                This is in response to your letter of June 3, 1987,

          requesting a review of Headquarters Ruling Letter (HRL) 543889,

          dated May 12, 1987.

                In this ruling, we held that a photomask, which is used in

          the transfer of integrated circuitry patterns onto silicon

          wafers, is an assist within the meaning of section

          402(h)(1)(A)(ii) of the Tariff Act of 1930, as amended by the

          Trade Agreements Act of 1979 (TAA; 19 U.S.C. 1401).  Further, we

          concluded that the value of the assist is its cost of production

          which included the engineering and development costs incurred by

          the importer in producing the photomask.

          FACTS:

                You have provided additional information upon which to base

          this reconsideration.  You  state that under the current

          processing the photomask does not come into contact with either

          the silicon wafer or the photoresist coating on the silicon

          wafer.  The image is projected onto the photoresist by

          ultraviolet light.  You state that the photomask merely transfers

          the pattern (technical know-how) of the mask to the photoresist

          plastic material on the wafer.  You allege that the transfer of

          the image does not cause any physical change in the silicon wafer

          and that the image actually transferred is not the same as the

          image on the photomask in that it will undergo changes in length,

          width, and rounding of any corners during the developing process

          (washing with solvent) of the photoresist.
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          ISSUES:

                Does the photomask fall within the definition of an assist

          under section 402(h)(1)(A)(ii)?

                If the photomask is determined to be an assist, is the

          design and engineering work performed in the United States to be

          included in the value?

          LAW AND ANALYSIS:

                As explained in Headquarters Ruling Letter 543889, the

          definition of the term "assists" in section 402(h)(1)(A)

          specifies those items or services which are treated as assists

          when supplied directly or indirectly to the buyer of imported

          merchandise, free of charge or at a reduced cost, for use in

          connection with the production or the sale for export to the

          United States of the imported merchandise.  Included in these

          items or services are "tools, dies, molds, and similar items used

          in the production of the imported merchandise" pursuant to

          section 402(h)(1)(A)(ii).

                We have stated in TAA No. 54, dated November 12, 1982, that

          a mold is ordinarily perceived as an item which gives final shape

          and form to the manufactured article.  You contend that since the

          photomask does not come into contact with the photoresist coated

          wafer that the photomask can not give final shape and form to the

          imported product.

                The fact that the image of the photomask is transferred to

          the photoresist coated wafer by projection rather than by actual

          physical contact is immaterial.  The mask is still used directly

          in the manufacture of the article, in the same way that a mold is

          used.  We believe that the differences between these two methods

          is insignificant in the determination of whether or not the

          photomask can be considered an assist.  We are also of the

          opinion that Headquarters Ruling Letters 542936, dated November

          12, 1982 ("mother disks") and 542625, dated January 18, 1982

          ("working films") are not analogous to this situation.  In both

          those rulings, an intermediate article (a metal stamper and a

          printing plate, respectively) was used to transfer the

          information from the "design" article (mother disk and working

          film) to the final product.  In this case, the photomask itself

          is used; there is no intermediate article.

                You also contend that the engineering and development costs

          related to the photomask should not be included in the value of

          the assists furnished the foreign producer in light of the

          holding in TAA No. 12, dated November 25, 1980.  
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                In TAA No. 12, the importer provided design work to a

          manufacturer in the United States which produced "bare" circuit

          boards, then delivered them to the importer.  These boards were

          then shipped with other components to be assembled in Mexico.

                We held under those facts that the boards were assists as

          defined in section 402(h)(1)(A)(i) of the TAA, as materials,

          components, parts and similar items incorporated in the imported

          merchandise.  The value of the assist was determined to be based

          upon the price of acquisition since it was acquired by the

          importer from an unrelated seller.  We referred to the Statement

          of Administrative Action pertaining to materials, components,

          parts, and similar items incorporated in the imported merchandise

          in drawing this conclusion.  The Statement of Administrative

          Action provides:

                    If the assist was acquired by the importer

                    from an unrelated seller, the value of the

                    assist is the cost of acquiring it.  If the

                    element was produced by the importer or

                    person related to him, its value would be the

                    cost of producing it.  The value shall

                    include transportation costs to the place of

                    production.  (emphasis added)

                The cost of acquiring the "bare" circuit boards from the

          unrelated U.S. seller only included the price paid by the buyer

          to the manufacturer without the additional cost of the design

          work since it was the service of manufacturing the "bare" circuit

          boards which was purchased and not the design work.

                Under the present situation, the importer has developed the

          design work and manufactured the mold from the design work.

          Therefore, the mold would be valued based upon the costs of

          producing the mold including the transportation costs to the

          place of production.  Included within these costs is the cost of

          the design work undertaken within the United States.  The

          Statement of Administrative Action regarding tools, dies, molds

          or other similar items used in the production of the imported

          merchandise provides:

                    If the assist was acquired by the importer

                    from an unrelated seller, the value of the

                    assist is the cost of acquiring it.  If the

                    element was produced by the importer or

                    person related to him, its value would be the

                    cost of producing it.... (emphasis added)
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                In accordance with section 402(h)(1)(A)(iv), it is the

          policy of the Customs Service not to duty services performed in

          the United States assuming that section is applicable.  However,

          this is not the case in either TAA No. 12 or the present

          situation.  The items being valued in these cases fall under

          section 402(h)(1)(A)(i) and 402(h)(1)(A)(ii) of the TAA and are

          therefore valued pursuant to their specific provisions in the

          Statement of Administrative Action.

                Therefore, we uphold our conclusion in Headquarters Ruling

          No. 543889, that the value of the assist is the cost of

          production which includes the engineering and development costs

          incurred in the United States by the importer in producing the

          photomask.

          HOLDING:

                We conclude that the photomask constitutes a mold under

          section 402(h)(1)(A)(ii).  Further, we conclude that the design

          and engineering work performed in the United States by the

          importer is to be included in the cost of production.

                                        Sincerely,

                                        Harvey B. Fox

                                        Director, Office of

                                        Regulations and Rulings

