                                      HQ 544216

                                   August 17, 1988

          CLA-2 CO:R:C:V:  544216 DHS

          CATEGORY:  Valuation

          William F. Joffroy, Jr.

          William F. Joffroy, Inc.

          P.O. Box 698

          Nogales, Arizona 85628-0698

          RE: Dutiability of certain costs as assists

          Dear Mr. Joffroy:

                This is in response to your letter of July 19, 1988,

          requesting a ruling as to whether certain costs will be

          considered by Customs as dutiable assists pursuant to section

          402(h) of the Tariff Act of 1930, as amended by the Trade

          Agreements Act of 1979 (TAA; 19 U.S.C. 1401a).

          FACTS:

                You indicate that your client will be assembling certain

          electrical connectors in Mexico and importing them into the

          United States under item 807.00, Tariff Schedules of the United

          States (TSUS).

                You state that many fixed assets that are purchased in the

          United States by the importer are to be provided to the Mexican

          assembly operation for use in the shipping/receiving department,

          the general offices, the employees' workstations and for the

          purpose of supplying air to the plant.  You indicate that this

          equipment is not to be used in the production of the merchandise

          to be imported into the United States.

                You state that the importer has assigned one of its United

          States employees to be the general manager of the assembly plant

          in Mexico for the purpose of managing and directing the overall

          operations.  He will be compensated from the importer in the

          United States, but will reside in Mexico.

          ISSUES:

                Whether equipment, supplied free of charge by the importer,

          which is not used in the production of the imported merchandise,

          is considered an assist.

                Whether compensation to be paid to a general manager by the

          importer for services performed at a foreign assembly plant

          constitute an assist.
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          LAW AND ANALYSIS:

                The definition of an assist, as set forth in section

          402(h)(1)(A) of the Tariff Act is:

                    ...any of the following if supplied directly or

                    indirectly, and free of charge or at reduced cost,

                    by the buyer of imported merchandise for use in

                    connection with the production or the sale for

                    export to the United States of the merchandise:

                      (i)   Materials, components, parts, and similar

                            items incorporated in the imported

                            merchandise.

                      (ii)  Tools, dies, molds and similar items

                            used in the production of the imported

                            merchandise.

                      (iii) Merchandise consumed in the production of

                            the imported merchandise.

                      (iv)  Engineering, development, art work, design

                            work, and plans and sketches that are

                            undertaken elsewhere than in the United

                            States and are necessary for the

                            production of the imported merchandise.

                You inquire as to the dutiability of equipment consisting

          of air compressors, various scales, forklift trucks, carts,

          containers, tape dispensers, dock levelers, pallet truck, dock

          seal, dock loading lite, JIB lift, personal computers, office

          equipment and copiers, board marker, matrix printer, eye wash

          station, work benches and stools, plugs and socket air drops. You

          state that this equipment will not be utilized in the production

          of the imported merchandise but in the operation of other areas

          of the assembly plant.

                In Customs Headquarters Ruling Letter 542122, dated

          September 4, 1980 (TAA No. 4), we held that general purpose

          equipment, such as sewing machines, ovens, drill presses, etc.,

          furnished free of charge or at a reduced cost and used abroad in

          the production of merchandise imported into the United States, is

          dutiable under section 402(h)(1)(A)(ii).  However, in Customs

          Headquarters Ruling Letter 542302, dated February 27, 1981 (TAA

          No. 18), Customs concluded that air conditioning equipment, a

          power transformer, telephone switching equipment and emergency

          generators did not fall within the definition of an assist, since

          they were not used in the production of the merchandise.
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                Since the equipment listed above is not used in the

          production of the imported merchandise but is used to operate the

          other areas of the assembly plant, the equipment is not an assist

          within the meaning of section 402(h)(1)(A) of the Tariff Act.

                With respect to the management services described above, it

          has consistently been the position of the Customs Service that

          management services of this type are not considered assists.

          See, TAA Nos. 4, 20, 46 and Headquarters Ruling Nos. 543820 dated

          December 22, 1986, and 543877 dated March 17, 1987.

          HOLDING:

                In reference to the case before us, we conclude in

          accordance with the holdings of the cases cited above that the

          equipment does not fall within the definition of an assist, since

          it is not used in the production of the merchandise.  Further, we

          conclude that the salary paid to the U.S. employed manager, who

          is residing in Mexico, is not an assist.  Please note that no

          information has been provided and this ruling does not address

          the issue of the applicability of transaction value as a method

          of appraisement.

                                        Sincerely,

                                        John Durant, Director

                                        Commercial Rulings Division

