                                      HQ 730932

                                  November 16, 1988

          MAR-2-05 CO:R:C:V 730932 jd

          CATEGORY: Marking

          Mr. Claude Brosseau

          A. N. Deringer, Inc.

          30 West Service Road

          Champlain, New York 12919-9703

          RE: Country of origin marking requirements for rubber locks used

              on backhoe/loader buckets

          Dear Mr. Brosseau:

                This is in reply to your letter of December 1, 1987,

          concerning the country of origin marking requirements for rubber

          locks.  The locks are used to hold the teeth of the bucket of a

          backhoe or loader.

          FACTS:

                According to your submission, your client imports rubber

          locks from Spain in lots of 200 or more.  The locks are not

          individually marked as to country of origin because it is claimed

          that any variance in their dimensions caused by molding in the

          marking would make the locks useless.  Stickers are not used

          since it would be "economically unfeasible" [sic] and

          "impracticle" [sic] should someone assemble a tooth before

          removing the sticker.

                The teeth are sold to dealers in the U.S. in lots of 25 to

          200 pieces.  You wish to know if marking the outer container of

          the locks would satisfy country of origin marking requirements.

          You base your request for an exception to individual marking on

          { 134.32(c) and (o), Customs Regulations (19 CFR 134.32(c) and

          (o)).

          ISSUE:

                Does country of origin marking on the outer container of

          rubber locks, i.e., pieces used to hold the teeth on buckets of

          backhoes or loaders, satisfy the requirements of 19 U.S.C. 1304?

          LAW AND ANALYSIS:

                Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19

          U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every article of

          foreign origin (or its container) imported into the United States

          shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly and

          permanently as the nature of the article (or container) will

          permit, in such a manner as to indicate to an ultimate purchaser

          in the United States the English name of the country of origin

          of the article.

                Section 134.32, Customs Regulations (19 CFR 134.32), lists

          various exceptions to the requirement that articles be

          individually marked.  Pertinent to this discussion are { 134.32

          (c) and (o) which exempt articles that cannot be marked either

          prior to or after importation because the expense would be

          economically prohibitive and { 134.32(d) which exempts articles

          for which the marking of the containers will reasonably indicate

          the origin of the articles.

                With regard to imported articles intended to be repacked in

          retail containers after release from Customs custody, { 134.26,

          Customs Regulations (19 CFR 134.26), provides that the importer

          must certify to the district director that: (1) if the importer

          does the repacking, he shall not obscure any existing country of

          origin marking, or if the articles are not marked, the new

          containers shall be marked to indicate the origin of the

          articles; or (2) if the article is to be sold or transferred to a

          subsequent purchaser or repacker, the importer shall notify that

          party in writing at the time of sale or transfer that any

          repacking of the article must comply with country of origin

          marking requirements.

                It is the opinion of this office that you have not provided

          sufficient information upon which to grant an exemption from

          individual marking based on prohibitive economic expense.  While

          we do not doubt the veracity of your statement that marking by

          means of placing labels on each lock would be economically

          prohibitive, that mere assertion, unsupported by some actual cost

          estimates, could never be the basis for granting an exception to

          individual marking.  Further, we note that no reference is made

          to the possibility of placing each lock in a bag, using a hang

          tag, etc.

                However, based on the situation you have described it would

          appear that the rubber locks are eligible for an exception to

          individual marking under { 134.32(d). It is stated that shipments

          of locks arrive from Spain in outer containers properly marked as

          to country of origin.  If locks will reach ultimate purchasers in

          the United States in these original containers, or if lots which

          are repacked are marked as described in { 134.26, the marking on

          the outer containers will satisfy country of origin marking

          purposes.  (See T.D. 74-122.)

          HOLDING:

                Rubber locks, i.e., pieces used to hold the teeth on

          buckets of backhoes or loaders, as described above, are not

          eligible for an exception to individual marking based on

          prohibitive economic expense.  However, proper country of origin

          marking on the outer container of lots of rubber locks reaching

          the ultimate purchaser in the United States will satisfy the

          requirements of 19 U.S.C. 1304.

                                        Sincerely,

                                        Marvin M. Amernick

                                        Chief, Value, Special Programs and

                                        Admissibility Branch

