                                      HQ 730952

                                  May 18, 1988

          MAR-2-05 CO:R:C:V 730952 jd

          CATEGORY: Marking

          Mr. Robert Slomovitz

          Chief, Commercial Operations Branch 1

          New York Seaport

          6 World Trade Center

          New York, New York 10048

          RE: Country of origin marking requirements for parts and

          subassemblies for a plug-in adapter

          Dear Mr. Slomovitz:

              This is in reply to your letter of December 4, 1987,

          requesting advice concerning a country of origin marking inquiry

          by Radionic Industries, Inc.

          FACTS:

              According to Radionic Industries, Inc., letter of October 22,

          1987, they import the parts and subassemblies necessary to make a

          plug-in adapter.  The parts include such articles as coils,

          capacitors, and cases.  The finished articles are similar to the

          type used on telephone answering machines, rechargeable

          calculators, etc.

              Radionic has requested approval of a plan to mark the parts

          and subassemblies "Made in Korea" such that the marking would be

          visible upon importation.  However, after importation, assembly

          of the plug-in adapter would conceal that marking.  The finished

          units would then be marked "Assembled in the U.S.A."

              You express the opinion that Radionic is the ultimate

          purchaser of the parts and subassemblies and that the articles

          are properly marked at the time of entry.

          ISSUE:

              Are parts and subassemblies imported for use in the

          manufacture of plug-in adapters substantially transformed by such

          manufacture so as to make the importer/manufacturer the ultimate

          purchaser of the parts and subassemblies for country of origin

          marking purposes?

          LAW AND ANALYSIS:

              Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

          1304), provides that every article of foreign origin (or its

          container) imported into the United States shall be marked in a

          conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as the

          nature of the article (or container) will permit, in such a

          manner as to indicate to the ultimate purchaser the English name

          of the country of origin of the article.

              Section 134.35, Customs Regulations (19 CFR 134.35),

          implementing the principle of U.S. v. Gibson-Thomsen Co., Inc.,

          27 C.C.P.A. 267 (C.A.D. 98), provides that an article used in the

          U.S. in manufacture which results in an article having a name,

          character, or use differing from that of the imported article

          will be considered substantially transformed, and therefore the

          manufacturer or processor in the U.S. who converts or combines

          the imported article into the different article will be

          considered the ultimate purchaser of the imported article within

          the contemplation of 19 U.S.C. 1304(a).  Accordingly, the article

          shall be excepted from marking.  However, in accordance with 19

          U.S.C. 1304(b) and { 134.22, Customs Regulations (19 CFR 134.22),

          the outermost container of the imported article shall be marked

          to indicate the country of origin of the article.

              Customs has previously ruled that capacitors may be excepted

          from individual marking pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D)

          provided they are imported in packages legibly and conspicuously

          marked to indicate the country of origin, and Customs officers at

          the port of entry are satisfied that the capacitors will reach

          the ultimate purchasers in the marked packages (708376; February

          23, 1978).  In that case, original equipment manufacturers were

          determined to be the ultimate purchasers of the capacitors

          provided they would use the articles only in the production of

          equipment which they manufactured and would not resell the

          capacitors in their condition as imported.

          HOLDING:

              The domestic assembly process to which the parts and

          subassemblies are subjected effects a substantial transformation

          of those articles into a new and different article of commerce

          with a new name, character and use, i.e., a plug-in adapter.  The

          component pieces lose their separate identity and merge into a

          new article.  Accordingly, Radionic Industries, Inc., as the

          importer/assembler, is considered the ultimate purchaser of the

          parts and subassemblies.  The parts and subassemblies need not be

          marked in such a way that their marking remain visible after

          assembly into a plug-in adapter.  In fact, only the outermost

          container of the parts and subassemblies need be marked at the

          time of importation to indicate the foreign origin of the

          constituent articles.

              Since the constituent imported components of the plug-in

          adapter are substantially transformed by assembly, the marking

          contemplated on the finished article, "Assembled in the U.S.A.",

          is beyond the jurisdiction of the Customs Service.  We suggest

          the importer contact the Federal Trade Commission, 6th and

          Pennsylvania Avenue, N.W., Washington, D.C. 20580, to determine

          if such marking would be in accord with various labeling laws

          administered by that agency.

                                        Sincerely,

                                        Marvin M. Amernick

                                        Chief, Value, Special Programs

                                        And Admissibility Branch

