                                         HQ 555181

                                    June 16, 1989

          CLA-2 CO:R:CV:V 555181 BJO

          CATEGORY: Classification

          Mr. John H. Nessley

          President

          Edward S. Zerwekh Company

          P.O Box 368

          Wilmington, California 90748

          Re: GSP Treatment of Telephone Answering Equipment

          Dear Mr. Nessley:

               This is in response to your letters of September 6 and

          November 8, 1988, on behalf of Phone Mate Inc., in which you

          inquired whether telephone answering equipment manufactured in

          Malaysia is eligible for duty free treatment under the

          Generalized System of Preferences (GSP)(19 U.S.C. 2461-2465) if

          containerized and quality control tested in Singapore prior to

          export to the U.S.

          FACTS:

               You state that your client will import telephone answering

          equipment produced by the Asahi Corporation.  The producer will

          manufacture and pack the merchandise for export in Malaysia, a

          beneficiary developing country (BDC), and then transport it to

          Singapore, a non-BDC as of January 1, 1989.  At its Singapore

          plant, which is not a customs bonded area, the producer will load

          the merchandise for export to the U.S. in containers holding only

          Malaysian-manufactured merchandise.  The producer may also, from

          time to time, perform quality control tests on the merchandise in

          Singapore, the results of which will be placed in the box

          containing the tested article.  The invoices, packing lists, and

          GSP Form A for the merchandise will be produced by the Malaysian

          factory, or if the invoice is prepared in Singapore "because of

          office facility purposes," it will be on the producer's Malaysian

          factory letterhead but will contain a statement disclosing that

          it was prepared by the Singapore office.  A copy of the truck

          bill of lading covering movement of the cargo from Malaysia to

          Singapore will be provided.  
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          ISSUE:

               Whether merchandise is "imported directly" to the U.S. from

          a BDC for GSP purposes if it is shipped from the BDC to a non-

          BDC, where it is quality control tested and loaded into

          containers for export to the U.S.

          LAW AND ANALYSIS:

               Under the GSP, eligible articles which are imported directly

          from a designated beneficiary developing country (BDC) into the

          U.S. qualify for duty-free treatment if the sum of the cost or

          value of the constituent materials produced in the BDC plus the

          direct costs involved in processing the eligible article in the

          BDC is at least 35 percent of the article's appraised value at

          the time it is entered into the U.S. See 19 U.S.C. 2463.  The

          phrase "imported directly" is defined in section 10.175 of the

          Customs Regulations (19 CFR 10.175).  For purposes of this

          ruling, we will assume that the merchandise is GSP eligible and

          that the local value-content minimum will be met.

               Under 19 CFR 10.175, merchandise shipped through a non-BDC

          to the U.S. is "imported directly" if: 1) the merchandise does

          not enter into the commerce of the intermediate country while en

          route to the U.S., and the invoices, bills of lading, and other

          shipping documents show the U.S. as the final destination (19 CFR

          10.175(b)); or 2) the merchandise does not enter into the

          commerce of the intermediate country except for the purpose of

          sale other than at retail, the shipment remains under the control

          of the customs authority of the intermediate country, and the

          shipment is not subjected to operations other than loading and

          unloading and other activities necessary to preserve the articles

          in good condition (19 CFR 10.175(d)).

               The shipment described in your letter does not appear to

          meet the requirements of either subsection.  It is not clear from

          your letter that the original shipping documents to be issued in

          the BDC will show the U.S. as the final destination, as required

          by 19 CFR 10.175(b).  In addition, a transshipment does not

          qualify if the merchandise enters the commerce of the

          intermediate country.  Merchandise enters the commerce of the

          intermediate country for purposes of the GSP if manipulated

          (other than by loading or unloading), offered for sale (whether

          or not a sale actually takes place), or subjected to a title

          change in that country. See Headquarters Ruling 071575, dated

          November 20, 1984.  Because quality control testing constitutes
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          more than a loading and unloading, if such testing is performed

          on the  merchandise in Singapore, it will be deemed to enter the

          commerce of that intermediate country.

               We further find that the shipment will not meet the

          requirements of 19 CFR 10.175(d).  That section requires that the

          articles remain under the control of customs authorities in the

          non-BDC.  Your letter states, however, that the plant in

          Singapore where the operations will be performed is not a customs

          bonded area.  In addition, manipulation of the merchandise

          permitted in the non-BDC under 19 CFR 10.175(d) is limited to

          "loading and unloading, and other activities necessary to

          preserve the articles in good condition." 19 CFR 10.175(d)(3).

          As stated above, quality control testing of the phone equipment

          in Singapore constitutes more than loading and unloading of the

          articles.

          HOLDING:

               On the basis of the information provided, it is our opinion

          that the telephone answering equipment to be manufactured in a

          BDC and transported to a non-BDC for loading into containers and

          occasional quality control testing will not be imported directly

          from the BDC into the U.S. and, therefore, will not qualify for

          duty-free treatment under the GSP.

                                         Sincerely,

                                         John Durant, Director

                                         Commercial Rulings Division

          cc: District Director

              Los Angeles, California

          cc: CLA-2 CO:R:CV:V:BJO:BJO:FNL 6-15-89

