                            HQ 731460

                            May 26, 1989

MAR-2-05 CO:R:C:V 731460 KG

CATEGORY:  Marking

District Director of Customs

40 South Gay Street

Baltimore, Maryland 21202

RE:  Country of origin marking requirements of reversible bits

  for battery-operated screwdriver

Dear Mr. Beikirch:

     This is in response to your memorandum of May 18, 1988,

(MAR-2-05-DD:CO:TT:1 LJB) requesting advice concerning the proper

country of origin marking of imported reversible bits intended to

be repackaged in the U.S. and sold as part of an assembly kit

with a battery-operated screwdriver.

FACTS:

     The bit is made in Taiwan and is double-ended, specifically

designed to fit both a slotted or a phillips head screw.  The bit

is sold with a rechargeable battery-operated cordless screwdriver

manufactured in the U.S.  It measures about 2 inches long and

1/2 inch wide.

     The goods in question are imported in shipping boxes which

are marked "Made in Taiwan."  Several plastic bags are enclosed

in each shipping box.  The plastic bags contain many bits and are

also marked "Made in Taiwan".  The bits are not individually

marked with the country of origin.

     The importer repackages the bits with two U.S. made screws

and screw holders into "assembly kits" which are sold to a

company that manufactures battery-operated screwdrivers.  The

screwdriver manufacturer repackages each assembly kit with a

screwdriver in either a box or a blister pack which is sold to a

retail company.  The retail company sells the packaged

screwdriver and assembly kit to its customers without any

marking.  The importer has asserted that the screwdriver

manufacturer is the ultimate purchaser of the bits and that since

the manufacturer is aware of the country of origin of the bits,

no marking other than the marking of the shipping boxes is

required.
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ISSUE:

     Whether the importer is required by 19 U.S.C. 1304 to mark

the country of origin on reversible bits made in Taiwan and

repackaged with battery-operated screwdrivers.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  Congressional intent

in enacting 19 U.S.C. 1304 was "that the ultimate purchaser

should be able to know by an inspection of the marking on the

imported goods the country of which the goods is the product.

The evident purpose is to mark the goods so that at the time of

purchase the ultimate purchaser may, by knowing where the goods

were produced, be able to buy or refuse to buy them, if such

marking should influence his will."  United States v.

Friedlaender & Co., 27 C.C.P.A. 297 at 302 (1940).

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  Section 134.1(d), Customs Regulations (19 CFR

134.1(d)), defines the ultimate purchaser as "generally the last

person in the U.S. who will receive the article in the form in

which it was imported."  Examples are given in the regulation:

     (1) If an imported article will be used in manufacture,

     the manufacturer may be the "ultimate purchaser" if he

     subjects the imported article to a process which

     results in a substantial transformation of the article,

     even though the process may not result in a new or

     different article.

     (2) If the manufacturing process is merely a minor one

     which leaves the identity of the imported article

     intact, the consumer or user of the article, who

     obtains the article after the processing, will be

     regarded as the "ultimate purchaser."

     (3) If an article is to be sold at retail in its

     imported form, the purchaser at retail is the "ultimate

     purchaser."

     The resolution of the issue turns on whether the retail

consumer is the ultimate purchaser of the reversible bits.

Pursuant to 19 CFR 134.1(d), the retail consumer would be the

ultimate purchaser if the imported article is not substantially

transformed in the U.S.  In the instant case, the only processing

                                -3-

of the imported good done in the U.S. is repackaging.

Therefore, it is essential to determine whether or not

repackaging constitutes substantial transformation.  A

substantial transformation occurs when articles lose their

identity and become new articles having a new name, character or

use.  United States v. Gibson-Thomsen Co., 27 C.C.P.A. 267 at 270

(1940).

     In this case, the imported article arrives in the U.S. in

its finished form.  The imported article is not modified or

affixed to any other object.  There is no change in the character

of the article.  The bit can be used as either a phillips or flat

screwdriver after being inserted into a screwdriver.  This use

does not change when the bit is placed in a package with screws.

This use again does not change when the assembly kit is placed in

a package with a screwdriver.  The repackaging process itself

cannot be characterized as more than a minor manufacturing

process.  There is no evidence to suggest that repackaging is a

complex process, expensive, time consuming or significantly

increases the value of the "processed" product.  Although the

bits and screws once combined, are referred to as assembly kits,

the bits themselves still exist independently of the screws and

would still be referred to as bits.  Thus there is no change in

name.  Therefore, the reversible bits have not been substantially

transformed.

     Since there has been no substantial transformation of the

imported article, the retail consumer is the ultimate purchaser

as defined in 19 CFR 134.1(d).  Consequently, the reversible

bits must be marked with the country of origin in accordance with

19 U.S.C. 1304 so that the retail consumer will be able to

determine what country the imported goods were made in.

HOLDING:

     Repackaging of reversible bits does not result in

substantial transformation.  Pursuant to 19 U.S.C. 1304 and 19

CFR Part 134, the reversible bits must be marked with the country

of origin.

                                   Sincerely,

                                   Marvin M. Amernick

                                   Chief, Value, Special Programs

                                   and Admissibility Branch

