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          CATEGORY: Marking

          Ms. Ruth Kroboth

          Associated Customshouse Brokers, Inc.

          One Airport Way, Suite 205

          P.O. Box 22670

          Rochester, New York 14692

          RE: Country of origin marking requirements applicable to

              a sunglass case

          Dear Ms. Kroboth:

                This is in reply to your letter of August 10, 1988,

          concerning the country of origin marking requirements applicable

          to a sunglass case.

          FACTS:

                According to your submission, you have a client that

          intends to import sunglass cases from Mexico.  The cases are

          assembled in Mexico from U.S. components.

                A sample case was submitted and is described as follows:

          the case consists of an outer layer of leather-like material with

          a plastic insert into which a sunglass, or any pair of glasses of

          similar shape, may be placed when the temples are folded closed.

          A flap with a velcro closure is used to secure the sunglasses in

          the case.  On the outer front side of the case is a plastic disc

          with the brand name of the sunglasses, the company name and a

          logo advertising the 50th anniversary of either the company or

          the brand.  Looking down into the case, there appears in raised

          lettering on the plastic insert the words "PATENT PENDING."  The

          letters are approximately 1/8 inch high and are the same color as

          the rest of the plastic used in the insert.  You wish to know if

          marking requirements would be satisfied by adding the words "CASE

          MEXICO" in similar raised lettering to the left of the patent

          notice.

          ISSUE:

                Would country of origin marking appearing in the location

          described above satisfy the requirement that country of origin

          marking appear in a conspicuous place?

          LAW AND ANALYSIS:

                Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19

          U.S.C. 1304), generally requires that every article of foreign
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          origin (or its container) imported into the United States shall

          be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly and

          permanently as the nature of the article (or container) will

          permit in such a manner as to indicate to the ultimate purchaser

          in the United States the English name of the country of origin of

          the article.

                Section 134.41(b), Customs Regulations (19 CFR 134.41(b)),

          states in reference to country of origin markings, "The ultimate

          purchaser must be able to find the marking easily and read it

          without strain."  Section 134.1, Customs Regulations (19 CFR

          134.1), in illustrating who may be an ultimate purchaser states

          that if an article is to be sold at retail in its imported form,

          the purchaser at retail is the ultimate purchaser; if an imported

          article is to be distributed as a gift the recipient is the

          ultimate purchaser.  The idea of an article being given as a gift

          has been interpreted to include items that are given to someone

          because they are purchasing another article or service, such as

          umbrellas being given to persons purchasing admission to a

          racetrack (see Pabrini, Inc., v. United States, Slip Op. 86-21,

          CIT 1986).

                It is the opinion of this office that the recipients of

          these sunglass cases, whether receipt is by separate purchase or

          by virtue of purchasing sunglasses and receiving a complementary

          case, are the ultimate purchasers of the cases and therefore

          entitled to country of origin information.  A sunglass case is a

          separate and distinct article from the sunglass it is designed to

          protect.

                The marking you have proposed is not adequate in that it

          would not be easily found by an ultimate purchaser.  We assume

          that in many instances the case would be delivered with

          sunglasses inside and this would completely block any marking

          displayed in the location you suggested.  Even if the case were

          delivered, we still believe marking on the bottom of the insert

          would not be easily found.

                We believe marking on the inside of the flap would be in a

          conspicuous location and be easily found by an ultimate

          purchaser.  This comports with our ruling 707788 (May 4, 1977),

          wherein we stated marking of a computer case could be, "by means

          of a label sewn to a seam inside the case in such a manner that

          it will be readily visible to an ultimate purchaser who opens the

          case.  The label should be affixed towards the top of the pouch

          where it will be more readily visible than it would be towards

          the bottom."  By referring to this ruling we are not requiring

          you to use a sewn in label (although that would certainly be

          acceptable).  An ink stamp in contrasting color ink or an

          adhesive label of sufficient permanency to remain on the case

          until receipt by the ultimate purchaser would be acceptable

          methods.  You choice of words, "CASE MEXICO" is acceptable.
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          HOLDING:

                In accordance with the above discussion, country of origin

          marking at the bottom of a sunglass case as proposed is not

          acceptable.  Country of origin marking must appear in a

          conspicuous location where it can be easily found and read

          without strain.

                                        Sincerely,

                                        Marvin M. Amernick

                                        Chief, Value, Special Programs

                                        and Admissibility Branch

