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          CATEGORY: Marking

          Ms. Kim Scheffel Baker

          Sinclair & Rush, Inc.

          6916 South Broadway

          St. Louis, MO  63111

          RE: Country of origin marking requirements for imported

          disposable containers

          Dear Ms. Baker:

               This is in response to your letter dated August 18, 1988,

          requesting a ruling on country of origin marking requirements for

          PVC (polyvinyl chloride) packaging bags imported in bulk from

          Taiwan.  These bags will constitute the packaging for U.S.-made

          bicycle grips which will be sold in the U.S.  You wish to know

          whether the bags are required to be marked with their country of

          origin.  We regret the delay in responding to your inquiry.

          FACTS:

               You indicate that after importation each bag will be filled

          with two bicycle grips which are made in the U.S.  A U.S.-made

          card is then stapled onto the package to close the bag.  You ask

          whether it is acceptable to mark the card with "Made In the

          U.S.A.," in reference to the bicycle grips, with no other

          indication as to where the packaging is from.  You have submitted

          a sample which consists of a lightweight transparent PVC bag

          approximately 9 and 1/2 inches long and 5 and 1/2 inches wide.

          The cardboard card used to seal the bag is approximately 3 inches

          long and the width of the bag.  You have indicated that the

          subject packaging will be exactly the same as the sample bag

          submitted.  You have further indicated that at the bottom of the

          label will appear the words: "Mfd. for Cycle Products Co., Made

          in USA."  You maintain that after purchasing, the ultimate

          purchaser will keep the bicycle grips and disgard the packaging.

          You ask whether the proposed marking is in compliance with

          country of origin marking requirements.  You also ask whether the

          proposed marking would be in compliance with the marking

          requirements if the cardboard card was imported rather than U.S.-

          made.

          ISSUE:

               Whether disposable packaging material is required to be

          marked with the country of origin.

          LAW AND ANALYSIS:

               Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

          1304), requires that, unless excepted, every article of foreign

          origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

          place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

          article will permit in such a manner as to indicate to an

          ultimate purchaser in the U.S. the English name of the country of

          origin of the article.  Part 134, Customs Regulations (19 CFR

          Part 134), implements the country of origin marking requirements

          and exceptions of 19 U.S.C. 1304.

               In this case, only the packaging material is imported.  You

          have indicated two possible scenerios.  In one scenerio the PVC

          bag is imported and the cardboard card is made in the U.S.  In

          the other scenerio the PVC bag and the cardboard card are

          imported.  In both scenerios the imported articles constitute the

          container in which a U.S.-made article is sold.

               While the purpose of the marking law and regulations is to

          inform purchasers in the U.S. of the origin of imported products,

          certain exceptions apply when the article imported is not the

          eventual consumer product, but rather the container or holder of

          such product.  The marking requirements which are applicable to

          containers or holders depend in part on whether the containers or

          holders are reusable or whether they are disposable.  Section

          134.23, Customs Regulations (19 CFR 134.23), provides that usual

          and ordinary reusable containers, i.e., containers or holders

          designed for or capable of reuse after the contents have been

          consumed, whether imported full or empty, must be individually

          marked to indicate the country of their own origin.  Paragraph

          (b) of 19 CFR 134.23 cites several examples of reusable

          containers, such as mustard jars reusable as beer mugs; shaving

          soap containers reusable as shaving mugs; fancy cologne bottles

          reusable as flower vases and other containers which have a

          lasting or decorative effect.  Section 134.24, Customs

          Regulations (19 CFR 134.24), defines disposable containers or

          holders as the usual and ordinary types of containers or holders

          such as cans, bottles, paper or polyethylene bags, paperboard

          boxes and similar types of containers or holders which are

          ordinarily disgarded after the contents have been consumed.

          Section 134.24(c)(1) provides that when such containers are

          imported empty by persons or firms who fill or package them with

          various products which they sell, such persons or firms are the

          "ultimate purchasers" of these disposable containers and,

          pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D), the marking requirements

          ordinarily may be met by marking the outermost package or

          wrapping in which the disposable containers are imported.

               After examination of the submitted sample, it is our opinion

          that the subject packaging (i.e., PVC bags and/or cardboard card)

          would constitute a disposable container within the meaning of 19

          CFR 134.24 since they are an ordinary type of packaging which in

          most cases will be disgarded after the bicycle grips have been

          removed.  Therefore, the individual bags and/or cardboard cards

          may be excepted from individual marking.  However, the outside

          wrappings or packaging in which the bags are imported must be

          clearly marked to indicate the country of origin.

               Although the PVC bags in this case are excepted from

          individual marking according to 19 CFR 134.24(c)(1), a U.S.

          address appears on the cardboard card that seals the bag.

          Generally, when the name of any city or locality in the U.S., or

          the name of any foreign country or locality other than the

          country or locality in which the article was manufactured or

          produced, appear on an imported article, section 134.46, Customs

          Regulations (19 CFR 134.46), requires that the name of the

          country of origin preceded by "Made in," "Product of," or other

          words of similar meaning shall appear, in close proximity to such

          words, letters or name, and in at least a comparable size.

               Addressing this apparent conflict in the regulations,

          Customs has held that disposable containers imported empty to be

          filled by a domestic company and not intended for reuse may be

          excepted from individual marking pursuant to 19 CFR 134.24(c)(1),

          provided the address that appears on the container is clearly in

          reference to the contents of the container and not the container,

          itself. (See HQ ruling 716243, dated June 25, 1981.)

          HOLDING:

               Based on the above considerations and after careful

          examination of the submitted sample, it is our opinion that the

          imported disposable PVC bags and/or the cardboard cards may be

          excepted from individual marking pursuant to 19 CFR 134.24(c)(1)

          and that marking the country of origin on the outermost wrapping

          in which they are imported is acceptable.  In addition, we find

          that the address that appears on the cardboard card is not

          misleading and that it is clear from the name of the company

          (Cycle Products Co.), that it refers to the contents of the bag

          and not the bag, itself.

                                     Sincerely,

                                     Marvin M. Amernick

                                     Chief, Value, Special Programs

                                     and Admissibility Branch

