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          CATEGORY: Marking

          Leslie A. Glick, Esq.

          Porter, Wright, Morris & Arthur

          1233 20th Street, N.W.,

          Washington, D.C. 20036-2395

          RE: Country of origin marking requirements applicable to

              aluminum louvers imported from Mexico

          Dear Mr. Glick:

                This is in response to your letter of October 19, 1988,

          concerning the application of country of origin marking

          requirements to aluminum louvers imported from Mexico.

          FACTS:

                According to your submission, your client sends aluminum

          profiles, i.e., extended uncut pieces of louvered metal, from its

          plant in the U.S. to its Mexican facility.  In Mexico, the

          profiles are cut, drilled, assembled to specifications and

          returned to the U.S. as finished louvers.  The finished louvers

          are shipped directly to builders or contractors who will install

          them in buildings under construction.  The louvers are shipped in

          containers marked "Assembled in Mexico."

                By your letter dated November 1, 1989, we understand that

          louvers your client plans to ship from Mexico to the U.S. in the

          immediate future will not have affixed the label which was

          present on the sample louver we observed.  As you discussed with

          a member of my staff on October 31, 1989, the U.S. address on

          that sticker would result in an answer different from that given

          below.  We are basing our response on the understanding the

          louvers to be shipped will have no labels affixed, or if labels

          are used on some future shipments, they will contain no

          references to places not the place of origin of the louvers.

          ISSUES:

                Who are the ultimate purchasers of the aluminum louvers

          described above?

                Are the aluminum louvers eligible for an exception to

          individual country of origin marking if they are received by the

          ultimate purchaser in properly marked, unopened containers?
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          LAW AND ANALYSIS:

                Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19

          U.S.C. 1304), requires that, unless excepted, every article of

          foreign origin (or its container) imported into the United States

          shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly and

          permanently as the nature of the article (or container) will

          permit in such a manner as to indicate to the ultimate purchaser

          in the United States the English name of the country of origin of

          the article.  Section 134.1(d), Customs Regulations (19 CFR

          134.1(d)), defines ultimate purchaser as "generally the last

          person in the U.S. who will receive the article in the form in

          which it was imported."

                Section 134.32, Customs Regulations (19 CFR 134.32), sets

          forth a list of circumstances which except articles from the

          requirement that they be individually marked.  One such

          circumstance of relevance to the louvers under consideration is

          { 134.32(d), "[a]rticles for which the marking of the containers

          will reasonably indicate the origin of the articles".

                It is the opinion of this office that the builders or

          contractors that receive the louvers and install them in

          buildings they are constructing are the ultimate purchasers of

          the louvers.  Installation of the louver in a building causes the

          louver to lose its separate identity and become a functioning

          part of the complete building.  Therefore, the louvers are

          excepted from individual country of origin marking provided they

          are received by the builders or contractors in properly marked

          containers which remain unopened after release by Customs and the

          louvers are used by the builders or contractors for the stated

          purpose and not otherwise used or sold.

                Ruling letter 555185 (July 31, 1989), concerned the

          classification of these louvers.  That ruling held that, with the

          exception of post-assembly coating and baking operations, the

          operations performed in Mexico constitute acceptable assembly

          operations and operations incidental thereto so as to qualify the

          louvers for the duty exemption available under subheading

          9802.00.80, Harmonized Tariff Schedule of the United States

          (HTSUS).  Section 10.22, Customs Regulations (19 CFR 10.22),

          states that assembled articles entitled to this exemption are

          considered products of the country of assembly for purposes of

          the marking requirements of 19 U.S.C. 1304.  Therefore, marking

          on the containers of these louvers stating "Assembled in Mexico"

          will be sufficient.
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          HOLDING:

                The aluminum louvers described above are excepted from

          individual country of origin marking provided they are received

          by ultimate purchasers in properly marked outer containers.

                                        Sincerely,

                                        Marvin M. Amernick

                                        Chief, Value, Special Programs

                                        and Admissibility Branch

