                                      HQ 731925

                                  September 6, 1989

          MAR 2-05 CO:R:C:V 731925 LR

          CATEGORY:  Marking

          Mr. Richard J. Sullivan

          Association of Food

            Industries, Inc.

          177 Main Street

          Matawan, New Jersey 07747

          RE: Notice to subsequent purchaser or repacker required by 19 CFR

          134.25(d)

          Dear Mr. Sullivan:

                This is in response to your letter dated August 8, 1988,

          requesting reconsideration of our position expressed in

          Headquarters Ruling Letter 729939, dated June 10, 1988, regarding

          the type of notice to a subsequent purchaser or repacker required

          under section 134.25(d), Customs Regulations (19 CFR 134.25(d)).

          We regret the delay in responding.

          FACTS:

                An importer of bulk food products sells such products to

          another party for further processing and repacking.  The proposed

          language on the invoice to notify the purchaser of the country of

          origin marking requirements is as follows:

                      If a company repacks imported bulk products without

                      processing it further and substantially transforming

                      it, country of origin labeling is required.

                      See 19 CFR Part 134.

          ISSUE:

                Whether the proposed language satisfies the notice

          requirements of 19 CFR 134.25(d).

          LAW AND ANALYSIS:

                Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19

          U.S.C. 1304) requires, subject to specified exceptions, that

          every article of foreign origin imported into the U.S. shall be

          marked to indicate the country of origin to the ultimate

          purchaser in the U.S.  Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part

          134), implements the country of origin marking requirements and

          exceptions of 19 U.S.C 1304.  An ultimate purchaser is defined in

          19 CFR 134.1 as "the last person in the U.S. who will receive the

          article in the form in which it was imported."  
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                Articles which are incapable of being marked and articles

          on the so called- J-list are excepted from individual marking

          pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(A) and (J), respectively.

          However, the outermost container in which the article ordinarily

          reaches the ultimate purchaser is required to be marked to

          indicate the origin of its contents.  See 19 U.S.C. 1304(b), 19

          CFR 134.33 and 19 CFR 134.22(a).

                If an imported J-list article or other article incapable of

          being marked will be repacked prior to sale to the ultimate

          purchaser, the importer must certify to Customs that he will

          properly mark the new package and/or notify the repacker of the

          obligation to mark the new package.  See 19 CFR 134.25(a).  When

          the article is sold or transferred to a subsequent purchaser or

          repacker, the following notice is required by 19 CFR 134.25(d):

                     NOTICE TO SUBSEQUENT PURCHASER OR REPACKER

                      These article are imported.  The requirements of 19

                U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134 provide that the articles

                or their containers must be marked in a conspicuous place

                as legibly, indelibly and permanently as the nature of the

                article or container will permit, in such a manner as to

                indicate to an ultimate purchaser in the United States, the

                English name of the country of origin of the article.

                The certification and notice procedures of 19 CFR 134.25

          were established to ensure that the ultimate purchaser is advised

          of the country of origin of imported bulk products, despite an

          intervening repacking operation.  If, however, the repacker

          substantially transforms the imported article prior to repacking,

          the manufacturer/repacker is the ultimate purchaser and no

          further marking is required.  See 19 CFR 134.35.

                In HQ 729939, June 10, 1988, Customs found that the

          proposed language was unacceptable because it "introduces

          concepts beyond the notice to subsequent purchaser or repacker

          required by the regulations, e.g., substantial transformation,

          and therefore could be confusing or misleading to such party."

                Upon reconsideration of the matter we find that it is not

          confusing or misleading to refer to the substantial transforma-

          tion concept in the notice to subsequent purchasers because it is

          directly relevant to the question of whether the new package must

          be marked with the country of origin.  However, since the

          repacker may be unfamiliar with the substantial transformation
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          issue, if the proposed language is included, the notice must

          also advise the subsequent purchaser or repacker to consult

          with Customs to ascertain whether or not the processing to be

          performed will result in a substantial transformation.  In

          addition, since the repacker may also be unfamiliar with the

          general country of origin marking requirements of 19 U.S.C. 1304,

          the notice must also include the information in the sample notice

          set forth in 19 CFR 134.25(d).

          HOLDING:

                The notice to subsequent purchaser or repacker required by

          19 CFR 134.25(d) may include the proposed language so long as it

          also advises the subsequent purchaser to consult with Customs on

          the issue of substantial transformation and includes the

          additional information set forth in the sample notice provided in

          19 CFR 134.25(d).

                                        Sincerely,

                                        John Durant, Director

                                        Commercial Rulings Division

          CO:R:C:V:LRODBART:gcf 8/24/89

                                        Mr. Richard J. Sullivan

                                        Association of Food

                                          Industries, Inc.

                                        177 Main Street

                                        P.O. Box 776

                                        Matawan, NJ 07747

