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CATEGORY:  Marking

William J. LeClair

Administrative & Regulatory Officer

Trans-Border Customs Services

Post Office Box 800

Champlain, New York 12919

RE: Country of Origin Marking of Small Automotive Parts

Dear Mr. LeClair:

     This is in response to your letter of February 16, 1989,

which sought clarification of our previous letter to you of

January 10, 1989 (our reference HQ 731347).  In that previous

letter we advised you that we were unable to provide a binding

ruling because you had provided no information concerning how the

articles were to be packaged when they entered the U.S., or

whether the imported articles were to be repacked in the U.S.  We

did advise you generally that exemptions from the country of

origin marking requirements were possible pursuant to: (1) 19 CFR

134.32(a) for articles that are incapable of being marked

without injury; and (2) 19 CFR 134.32(d) for articles for which

the marking of their containers will reasonably indicate the

country of origin of the articles.

FACTS:

     With your more recent letter you have submitted a large

number of sample parts imported by your client, Kimpex (USA),

including gaskets, springs, electrical connectors, carburator

parts and other items, all of small dimension.  Some of the parts

are not marked with their country of origin, some are marked with

stickers affixed, and others are enclosed in clear plastic bags

to which marking stickers are affixed.

     Your client imports the unmarked parts in bulk in

containers which bear the respective countries of origin of the

parts.  Then, at its Champlain, N.Y. distribution facility,

Kimpex removes the parts from those containers and places them in

bins sorted according to part number.  When it receives an order

from a parts dealer, a new container is prepared containing parts

which have been individually marked either by affixing a sticker

or by by placing the part in a plastic bag with a sticker bearing

the name of the country of origin, as shown in the submitted

samples.  You state that Kimpex undertakes this marking of

individual parts because the ultimate purchaser of a part is

often a vehicle owner who buys single parts from the dealer.
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You further state that packaging the articles in this manner is

labor intensive and greatly advances the cost of each part.

Kimpex itself makes no sales in the retail consumer market.

ISSUES:

     Are the articles either too small to be marked (19 CFR

134.32(a)) or incapable of being marked without injury (19 CFR

134.32(b))?  Can both the articles and their containers, if any,

be excepted from the country of origin marking requirements if

the alternate method of marking them, i.e., placing them

individually in marked plastic bags, is prohibitively costly?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), requires, subject to certain specified exceptions, that

every article of foreign origin imported into the U.S. be marked

in a conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as

the nature of the article will permit in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  Pursuant to 19 U.S.C.

1304(a)(3)(D) and 19 CFR 134.32(d), an exception from individual

marking is applicable where the marking of a container of such

article will reasonably indicate the origin of such article.

     This exception is normally applied in cases where the

imported article is imported in a properly marked container and

Customs officials at the port of entry are satisfied that the

ultimate purchaser, i.e., the last person in the U.S. to receive

the article in the form in which it was imported, will receive it

in its original unopened marked container.  In HQ 729075 (January

13, 1986), we explained that the exception would apply

"...where the ultimate purchaser (other than the importer) will

in all foreseeable circumstances receive the imported article in

its original marked container..."  This policy and practice is

based squarely upon 19 U.S.C. 1304(b), which by its terms

generally requires that the immediate container of an imported

article reaching the ultimate purchaser be marked whenever the

article itself is excepted from marking.

     Under the circumstances you have described it is evident

that the articles are not reasonably likely to reach at least

some of the ultimate purchasers in their original properly marked

containers.  We are thus unable to except the imported articles

from country of origin marking on the basis of 19 U.S.C.

1304(a)(3)(D) and 19 CFR 134.32(d).  Our letter of January 10,

1989, had suggested this as a possible exception.  However,

assuming that the imported articles are to be repacked after

release from Customs custody in containers which indicate the

country of origin to the ultimate purchaser, an exception under

19 CFR 134.32(d) may be authorized in the discretion of the
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district director if certain conditions are satisfied.  See 19

CFR 134.34.  If this exception is authorized by the district

director, you would be able to continue your present practice of

marking the bulk containers in which the parts are imported and

then marking the package in which each part is packed after

importation.

      At this time we cannot consider your request to except the

sample parts from the country of origin marking requirements on

the basis that they are incapable of being marked or cannot be

marked without injury, since you have submitted no information as

to cost or as to the kind of injury the articles would sustain as

a result of marking.  In addition, although you allege generally

that repackaging the parts after importation is costly, we as yet

have no data upon which to grant an exception pursuant to 19

U.S.C. 1304(a)(3)(K).

     Moreover, even if an exception from marking the parts

individually were to be found, 19 U.S.C. 1304(b) requires that

the immediate container of an excepted article be marked with the

country of origin of the article.  If the excepted articles are

to be repacked after importation, section 134.25, Customs

Regulations (19 CFR 134.25), requires that importers engaged in

repacking after importation, or whose customers engage in

repacking, satisfy Customs that the new containers comply with

the country of origin marking requirements of 19 U.S.C. 1304 and

19 CFR Part 134.

HOLDING:

     Insufficient information was submitted upon which to

determine whether the parts could be excepted from the country of

origin marking requirements as too small to mark, incapable of

being marked without injury, or prohibitively costly to mark

after importation by alternative methods.  In addition, since the

marked bulk containers in which the articles are imported will

not reach the ultimate purchasers, we cannot authorize an

exception from individual marking under 19 CFR 134.32(d).

Therefore, the parts themselves must be individually marked with

their country of origin at the time of importation unless the

district director authorizes an exception from individual

marking pursuant to 19 CFR 134.34.  Under no circumstances

applicable here would Customs approve an exception from the

country of origin marking requirements for both the articles and

their containers.

                                   Sincerely,

                                   John Durant

                                   Chief, Commercial Rulings

                                   Division

