                                      HQ 732193

                                  November 14, 1989

          MAR 2-05 CO:R:C:V 732193 pmh

          CATEGORY: Marking

          Mr. Joel R. Platt

          9333 Milwaukee Avenue

          Niles, Illinois 60648

          RE: Country of origin marking requirements for imported dolls

          Dear Mr. Platt:

               This is in response to your March 3, 1989 letter requesting

          a ruling on the country of origin marking requirements for

          imported dolls with stuffed bodies and porcelain heads, legs and

          arms.

          FACTS:

               Your client (the importer) imports dolls with stuffed bodies

          and porcelain heads, legs and arms into the U.S. and Canada from

          Taiwan.  Because Canadian regulations require a label describing

          the stuffing of imported dolls, in the past the importer has

          affixed such labels to the dolls imported into Canada.  The

          importer now wishes to import dolls into the U.S. with the

          "Canadian Labels."  You have submitted a copy of the label for

          our inspection.  The sample label is a double label, i.e., the

          same information is displayed in both English and French.  The

          label indicates that it should not be removed until it reaches

          the consumer and makes reference to the Canadian statute

          requiring compliance.  At the bottom of the label, in small

          lettering, appear the words: "Reclaimed Fibre/Cotton Made In

          Taiwan."

          ISSUE:

               Whether the sample label complies with U.S. country of

          origin marking requirements.

          LAW AND ANALYSIS:

               Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

          1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

          origin or its container, imported into the U.S. shall be marked

          in a conspicuous place as legibly, indelibly and permanently as
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          the nature of the article will permit in such a manner as to

          indicate to an ultimate purchaser in the U.S. the English name of

          the country of origin of the article.  Part 134, Customs

          Regulations (19 CFR Part 134), implements the country of origin

          marking requirements and exceptions of 19 U.S.C. 1304.  Section

          134.41, Customs Regulations (19 CFR 134.41), provides that the

          marking of an imported product must be conspicuous enough so that

          the ultimate purchaser will be able to find the marking easily

          and read it without strain.

               After careful examination of the copy of the sample label,

          we have concluded that the country of origin marking is not

          sufficiently conspicuous to meet the requirements of 19 U.S.C.

          1304.  Due to the size and placement of the lettering, the name

          of the country of origin is not readily found.  The lettering is

          of the same size and boldness as the rest of the information on

          the label and appears at the bottom of the label directly after

          information regarding fiber content.  Furthermore, it is not

          clear from the wording of the mark ("Reclaimed Fibre/Cotton Made

          In Taiwan") whether it is the doll, or merely the cotton filling,

          that is a product of Taiwan.  Consequently, we suggest that the

          importer either change the label so as to make it clear that the

          doll is a product of Taiwan, and change the size and boldness of

          the lettering so as to make it more conspicuous, or, in the

          alternative, place another label on the doll indicating the

          country of origin in a manner consistent with 19 U.S.C. 1304 and

          19 CFR Part 134.

          HOLDING:

               Based on the above considerations, we find that the country

          of origin marking on the submitted label does not comply with the

          requirements of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR 134.41 and, therefore,

          is not acceptable.

                                     Sincerely,

                                     Marvin M. Amernick

                                     Chief, Value, Special Programs

                                     and Admissibility Branch

