                                      HQ 732299

                                   April 20, 1989

          MAR 2-05 CO:R:C:V  732299 LR

          CATEGORY:  Marking

          Betty J. Popa

          General Manager

          Mei Alaska

          P.O. Box 201233

          RE: Country of Origin marking of Imported Beaded Necklaces

          Dear Ms. Popa:

                This is in response to your letter dated February 6, 1989,

          regarding the acceptability of the country of origin marking

          label on imported beaded necklaces.

          FACTS:

                Two sample necklaces were submitted for our review.  Both

          necklaces are marked by means of a paper adhesive label,

          approximately 1/2 inch in width, wrapped around two of the beads

          near the clasp.  The ends of the label are securely affixed to

          one another by means of adhesive.  On both labels the words "MEI

          ALASKA" appear on one side in 1/16 inch letters and the name of

          the country of origin (either HONG KONG or TAIWAN) appears in

          smaller letters on the reverse side of the label.  We assume that

          "MEI ALASKA" is your company's trade name.

          ISSUE:

                Whether the country of origin marking satisfies the

          requirements of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134.

          LAW AND ANALYSIS:

                Section 304(a) of the Tariff Act of 1930, as amended (19

          U.S.C. 1304), generally requires  that every article of foreign

          origin (or its container) imported into the U.S. shall be marked

          in a conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as

          the nature of the article will permit in such a manner as to

          indicate to the ultimate purchaser the English name of the

          country of origin of the article.  The country of origin marking

          requirements and exceptions of 19  U.S.C. 1304 are set forth in

          Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134).  
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                {134.41(b), Customs Regulations (19 CFR 134.41(b)), which

          refers to the degree of visibility of a marking, requires that

          the ultimate purchaser must be able to find the marking easily

          and read it within strain.  {134.44(b), Customs Regulations (19

          CFR 134.44(b)), which refers to the degree of permanency,

          provides that if paper sticker or pressure sensitive labels are

          used, they must be affixed in a conspicuous place and so securely

          that unless deliberately removed they will remain on the article

          while it is in storage or on display and until it is delivered to

          the ultimate purchaser.

                {134.47, Customs Regulations (19 CFR 134.47), requires that

          when as part of a trademark or trade name or as part of a

          souvenir marking, the name of a location in the United States or

          "United States" or "America" appear, the article shall be

          legibly, conspicuously and permanently marked to indicate the

          name of the country of origin of the article preceded by "Made

          in," "Product of," or other similar word, in close proximity to

          such words or in some other conspicuous location.  In view of the

          presence of your company name "MEI ALASKA" on the label, the

          requirements of {134.47 are applicable.

          HOLDING:

                With regard to the paper labels themselves, we find that

          they are affixed to a conspicuous place on the necklace and that

          they are sufficiently permanent to satisfy the requirements of 19

          CFR 134.44.  The label is easy to find and is securely affixed

          and would, in our opinion, come off only if it were deliberately

          removed.  However, the country of origin marking on the labels is

          deficient in two respects.  First, the country of origin is not

          preceded by the words "Made in", "Product of" or other similar

          words as required by {134.47.  Second, in view of the very small

          print, the marking does not satisfy the requirement of {134.41(b)

          that the ultimate purchaser must be able to read the marking

          without strain.  Based on the size of the label and the article,

          the lettering should be at least the same size as "MEI ALASKA".

                Based on these considerations, the submitted samples are

          not marked as required by 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134.

                                     Sincerely,

                                     Marvin M. Amernick

                                     Chief, Value, Special Programs

                                     and Admissibility Branch

          cc:  Priority Control 732299

          cc: CO:R:C:V:LRODBART:LDC:4/20/89

