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          MAR 2-05 CO:R:C:V  732362 LR

          CATEGORY:  Marking

          William C. Byrd

          Area District Director

          Charleston, South Carolina  29413-0876

          RE: Country of Origin Marking of Containers When Contents Are

              Excepted from Marking

          Dear Mr. Byrd:

                This is in response to your memorandum dated April 4, 1989,

          requesting internal advice concerning the country of origin

          marking requirements of imported containers when their contents

          are excepted from marking.

          ISSUE:

                In what circumstances are disposable containers required to

          be marked to indicate the country of origin of the contents when

          the contents are excepted from marking?

          LAW AND ANALYSIS:

                Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19

          U.S.C. 1304), requires, subject to certain specified exceptions,

          that every article of foreign origin (or its container) imported

          into the U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly,

          indelibly, and permanently as the nature of the article will

          permit in such a manner as to indicate to the ultimate purchaser

          in the U.S. the English name of the country of origin of the

          article.  The general exceptions to marking are set forth in 19

          U.S.C. 1304(a)(3)(A) -(K) and in {134.32, Customs Regulations (19

          CFR 134.32).

                19 U.S.C. 1304(b) sets forth the marking requirements for

          containers, when the contents are excepted from marking under 19

          U.S.C. 1304(a)(3).  In most cases, the container must be marked

          to indicate the country of origin of the contents which are

          excepted from marking.1/  A commonly used exception is

          1/  If the container is reusable it would also have to be marked

          to indicate its own country of origin.  See { 134.23, Customs

          Regulations.
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          19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) which applies if the marking of a

          container of such article will reasonably indicate the origin of

          such article.  The only instances in which the marking of the

          container is not necessary, is if the contents are excepted from

          country of origin marking requirements under 19 U.S.C.

          1304(a)(3)(F),(G) & (H).  See also { 134.22(d)(1), Customs

          Regulations, which excepts the container from marking if the

          contents are excepted under { 134.32(f),(g) or (h), corresponding

          to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(F),(G) & (H), respectively. 2/   In view

          of the fact that neither the article nor its container is

          required to be marked with the country of origin under these

          provisions, Customs has interpreted them narrowly.

                19 U.S.C. 1304(a)(3)(F) provides an exception from marking

          when such article is imported for use by the importer and not

          intended for sale in its imported or any other form (emphasis

          added).  Examples of articles imported for use by the importer

          include articles imported for showroom or for testing purposes,

          HQ 709199, June 28, 1978; samples which will not be sold,

          distributed or given away, but will be used by the importer for

          the solicitation of orders, HQ 732082, March 14, 1989; and, in

          the example you cite, rubber gloves imported by a company for use

          by its employees.  In each case, both the imported article and

          its container are excepted from marking.  However, if the company

          or person that is using the imported article (i.e., the ultimate

          purchaser) is not the importer, this exception is not applicable.

          Under these circumstances, the imported articles may qualify for

          an exception from marking under 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) provided

          the marking of the containers will reasonably indicate the origin

          of the articles. 3/

          2/  {134.24(d), Customs Regulations (19 CFR 134.24(d)), provides

          that when the contents are excepted from marking, the usual

          disposable containers in use as such at the time of importation

          shall not be required to be marked to show the country of their

          own origin, but shall be marked to indicate the origin of their

          contents regardless of the fact that the contents are excepted

          from marking requirements.  This provision must be read in

          conjunction with 19 U.S.C. 1304(b) and 19 CFR 134.22(d)(1) which

          specifically excepts the container from marking when the contents

          are excepted under 19 U.S.C. 1304(a)(3)(F),(G) & (H) and 19 CFR

          134.32(f)(g)&(h).

          3/  19 U.S.C. 1304(a)(3)(F) is also inapplicable if the importer,

          as a result of further manufacturing operations, substantially

          transforms the imported article.  In such circumstances, the

          importer is considered the ultimate purchaser and the imported

          article is excepted from individual marking under 19 U.S.C.

          1304(a)(3)(D), provided the outermost container is marked.

          See { 134.35, Customs Regulations.  
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                19 U.S.C. 1304(a)(3)(G) provides an exception if the

          imported article is to be processed in the U.S. by the importer

          or for his account otherwise than for the purpose of concealing

          the origin of such article and in such manner that any mark

          contemplated by this section would necessarily be obliterated,

          destroyed, or permanently concealed.  {134.36(a), Customs

          Regulations (19 CFR 134.36(a)), provides that the exception is

          not applicable if there is a reasonable method of marking which

          will not be obliterated, destroyed, or permanently concealed by

          such processing.  Although no country of origin marking would be

          required either on the imported article or its container, Customs

          has taken the position that the processed article is required to

          be marked to indicate the country of origin to the ultimate

          purchaser.

                Finally, 19 U.S.C. 1304(a)(3)(H) provides for an exception

          to marking if the ultimate purchaser, by reason of the character

          of such article or by reason of the circumstances of its

          importation, must necessarily know the country of origin of such

          article even though it is not marked to indicate its origin

          (emphasis added).  It is not sufficient that someone advise the

          ultimate purchaser of the country of origin.  An instance where

          an ultimate purchaser would necessarily know the country of

          origin from the character of an article would be when the

          merchandise is produced in one country only, for example, black

          diamonds from Brazil.  An instance where an ultimate purchaser

          would necessarily know the country of origin of an article by

          reason of the circumstances of its importation would be where the

          ultimate purchaser ordered articles manufactured for his account

          in a named country in circumstances in which the order could not

          be filled with articles manufactured elsewhere.  Customs must be

          satisfied that under the terms of the sale, that the goods will

          be made in the country named in the invoice (HQ 709661, January

          15, 1979).

                It should be noted that {134.36(b), Customs Regulations (19

          CFR 134.36(b)), provides that an exception from marking shall not

          apply to any article or retail container bearing any words,

          letters, names, or symbols described in { 134.46 or { 134.47

          which imply that an article was made or produced in a country

          other than the actual country of origin.  Accordingly, even

          though the article and its container would normally be excepted

          from marking in the circumstances outlined above, the exception

          would not apply if the article and/or the retail container bears

          a misleading marking.
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          HOLDING:

                Disposable containers of articles excepted from country of

          origin marking under the provisions of 19 U.S.C. 1304 (a)(3)(F),

          (G) & (H), are not required to be marked with the country origin

          of the contents.  Disposable containers of articles otherwise

          excepted from marking are required to indicate the country of

          origin of the contents.

                                     Sincerely,

                                     Marvin M. Amernick

                                     Chief, Value, Special Programs

                                     and Admissibility Branch

