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CATEGORY: Marking

Steve Jackson

Black & Decker Inc.

P.O. Box 564

Hampstead, Maryland 21074

RE: Country of origin marking of imported replacement parts for

drills and screwguns

Dear Mr. Jackson:

     This is in response to your letter of August 24, 1989,

requesting a country of origin ruling regarding imported

replacement parts for drills and screwguns.  We regret the delay

in responding to your inquiry.

FACTS:

     You propose to import spare parts for drills and screwguns

from Mexico.  These parts would be used as replacement parts for

after-sales service.  The parts would be sent to Black & Decker

service centers, other authorized service centers and national

accounts service centers such as Sears.  They are used by these

service facilities to repair and refurbish a discontinued line of

drills and screwguns.  Although sales to tool owners are

estimated by you to be less than 5% of total sales, tool owners

may purchase the replacement parts directly from a service center

and do the repairs themselves.  You state that the parts may be

repackaged after importation.

ISSUE:

     Whether imported replacement parts for drills and screwguns

are excepted from individual country of origin marking

requirements.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.   The Court of

International Trade stated in Koru North America v. United

States, 701 F.Supp. 229, 12 CIT ___(CIT 1988), that: "In

ascertaining what constitutes the country of origin under the

marking statute, a court must look at the sense in which the term

is used in the statute, giving reference to the purpose of the

particular legislation involved.  The purpose of the marking

statute is outlined in United States v. Friedlaender & Co., 27

CCPA 297, 302, C.A.D. 104 (1940), where the court stated that:

"Congress intended that the ultimate purchaser should be able to

know by an inspection of the marking on the imported goods the

country of which the goods is the product.  The evident purpose

is to mark the goods so that at the time of purchase the ultimate

purchaser may, by knowing where the goods were produced, be able

to buy or refuse to buy them, if such marking should influence

his will."

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  Section 134.32(d), Customs Regulations (19 CFR

134.32(d)), reiterates the exception contained in 19 U.S.C.

1304(a)(3)(D).

     The exception set forth in 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) applies

in cases where the article is imported in a properly marked

container and Customs officials at the port of entry are

satisfied that in all foreseeable circumstances, the ultimate

purchaser will receive it in its original unopened marked

container.  The ultimate purchaser is defined in section

134.1(d), Customs Regulations (19 CFR 134.1(d)), as the last

person in the U.S. to receive the article in the form in which it

was imported.

     In this instance, the replacement parts may be imported in a

box or other container in which the consumer, serviceman or

distributor will receive the part.  The consumer, serviceman or

distributor all could be ultimate purchasers of the parts,

depending upon the circumstances of the particular transaction.

Since, in this case, the ultimate purchaser may be a consumer who

most likely will purchase just one replacement part, the 19

U.S.C. 1304(a)(3)(D) exception is applicable only if each

replacement part is imported in its own container which is marked

to indicate the country of origin and Customs officials at the

port of entry are satisfied that the replacement part will reach

the ultimate purchaser in that original container. In such

circumstances, the part itself need not be marked.

     In ruling #732681 (November, 1989), Customs allowed the 19

U.S.C. 1304(a)(3)(D) exception for the individual country of

origin marking of replacement parts for snowmobiles, sea-boos,

ski-boos and industrial tractors provided that the replacement

parts were imported in properly marked containers in which the

ultimate purchaser would recieve the part.

     You cited 5 ruling letters in support of your position that

you are entitled to the 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) exception.

However, four of the ruling letters you cited explicitly state

that the imported item will be sold to the ultimate purchaser in

the unopened marked container in which the item is imported.

#720580 (Novemer 3, 1982), #727139 (April 10, 1985), #709210

(September 11, 1978), and #712115 (May 15, 1980).  The fifth

ruling letter cited, #729052 (November 8, 1985), is a form letter

on which an "X" is marked in front of the phrase "No Substantial

Transformation."  This ruling letter is a denial for an exemption

from country of origin marking.

     You stated in your letter that the parts may be repackaged

after importation.  Although the 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D)

exception would not apply generally to any parts that may be

repackaged after importation, pursuant to 19 CFR 134.34, this

exception may be authorized in the discretion of the District

Director for imported articles which are to be repacked after

release from Customs custody if the containers in which the

articles are repacked will indicate the origin of the articles to

an ultimate purchaser in the U.S. and the importer arranges for

supervision of the marking of the containers by Customs officers

at the importers expense or secures such verification as may be

necessary, by certification and the submission of a sample or

otherwise.

HOLDING:

     The imported replacement parts are excepted from being

marked with the country of origin on the part provided each part

is imported in its own container which is marked to indicate the

country of origin in accordance with 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR

Part 134 and Customs officials at the port of entry are

satisfied that the part will reach the ultimate purchaser in this

marked container.  If the replacement parts are to be repacked by

the importer after importation, an exception from individual

marking may be authorized in the discretion of the District

Director if certain conditions are satisfied.

                                   Sincerely,

                                   Marvin M. Amernick

                                   Chief, Value, Special Programs

                                   and Admissibility Branch

