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CATEGORY: Marking

Robert Ambriano

Meadows Wye & Co., Inc.

2506 Forest Avenue

Staten Island, N.Y. 10303

RE: Country of origin marking of imported tearsheets

Dear Mr. Ambriano:

     This is in response to your letter of September 13, 1989,

requesting a country of origin ruling regarding imported

tearsheets.  A sample journal and tearsheets were submitted.

FACTS:

     Tearsheets are being imported from Japan by your client in

conjunction with journals being printed in Japan.  The journal is

a collection of graphic design advertisements prepared by the

individual advertisers which is printed in Japan and marked with

the country of origin on the copyright page.  The country of

origin marking for the journal is in the same size and color ink

as all the other copyright, publishing and printing information

contained on the page.

     As part of the contract of advertisement for this journal,

each advertiser is given approximately 1500 individual tearsheets

for their own use.  Each tearsheet is an actual page appearing in

the journal which contains, as part of its textual material, the

name and U.S. address of the U.S. advertiser.  The tearsheets

submitted are marked with the country of origin in the lower

corner of the cover page, which is otherwise blank.  The

tearsheets for each individual advertiser are packaged in boxes

which are sent to the U.S. advertiser.  The boxes are marked with

the country of origin.

ISSUE:

     Whether the tearsheets are required by section 304 of the

Tariff Act of 1930, as amended, to be individually marked with

the country of origin.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  The Court of

International Trade stated in Koru North America v. United

States, 701 F.Supp. 229, 12 CIT     (CIT 1988), that: "In

ascertaining what constitutes the country of origin under the

marking statute, a court must look at the sense in which the term

is used in the statute, giving reference to the purpose of the

particular legislation involved.  The purpose of the marking

statute is outlined in United States v. Friedlaender & Co., 27

CCPA 297, 302 C.A.D. 104 (1940), where the court stated that:

"Congress intended that the ultimate purchaser should be able to

know by an inspection of the marking on the imported goods the

country of which the goods is the product.  The evident purpose

is to mark the goods so that at the time of purchase the ultimate

purchaser may, by knowing where the goods were produced, be able

to buy or refuse to buy them, if such marking should influence

his will."

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  The ultimate purchaser is defined in 19 CFR

134.1(d) as generally the last person in the U.S. who will

receive the article in the form in which it was imported.

Section 134.46, Customs Regulations (19 CFR 134.46), requires

that when the name of any city or locality in the U.S., other

than the name of the country or locality in which the article was

manufactured or produced, appears on an imported article or its

container, there shall appear, legibly and permanently, in close

proximity to such words, letters, or name, and in at least a

comparable size, the name of the country of origin preceded by

"Made in,""Product of," or other words of similar meaning.

     The purpose of 19 CFR 134.46 is to prevent the possibility

of misleading or deceiving the ultimate purchaser of the origin

of the imported article.  The U.S. address of the advertiser

printed inside the tearsheet is placed just below the name of the

advertiser and any reader would clearly understand from its

placement and context that the U.S. address is not a country of

origin marking.  There is no possibility in this case that the

U.S. address of the advertiser placed below the name of the

advertiser would confuse or mislead an ultimate purchaser.

Further, if the tearsheets are not distributed and are only used

in-house, clearly the advertiser knows that the U.S. address is

its address and not a country of origin marking.

     Further, section 134.32, Customs Regulations (19 CFR

134.32), provides general exceptions to marking requirements.

Articles for which the marking of the containers will reasonably

indicate the origin of the articles are excepted from individual

country of origin marking by 19 CFR 134.32(d).  A tearsheet is

defined in the Random House College Dictionary as "a sheet or

page torn from a publication, especially one containing an

advertisement and sent to the advertiser as proof of

publication."  As discussed above, the purpose of the marking law

is to inform the ultimate purchaser of the country of origin of

an imported article.  If the advertiser keeps the tearsheets in-

house for its own use and they are not distributed to potential

clients, the advertiser would be considered the ultimate

purchaser.  Since the advertiser receives the tearsheets in boxes

which are marked with the country of origin, there would be no

need to mark the individual tearsheets.  The tearsheets are

excepted from country of origin marking pursuant to 19 CFR

134.32(d) as long as the boxes in which the advertiser receives

the tearsheets are properly marked with the country of origin and

the advertiser keeps the tearsheets in-house and does not

distribute them to potential clients.

     However, if the tearsheets are distributed by the advertiser

to potential clients, a long line of ruling letters have

concluded that recipients of advertising material are considered

the ultimate purchaser of that advertising material.  Therefore,

tearsheets to be distributed to potential clients must be marked

with the country of origin.  The tearsheets submitted, which were

marked on the outside lower corner, are legibly and prominently

marked and satisfy the country of origin marking requirements.

HOLDING:

     The U.S. address of the advertiser printed on the imported

tearsheets does not trigger the special marking requirements of

19 CFR 134.46.  If the importer can satisfy Customs officials at

the port of entry that the imported tearsheets are only used in-

house by the advertiser and are not distributed, the tearsheets

are excepted from individual country of origin marking pursuant

to 19 CFR 134.32(d) as long as the boxes in which the

U.S.advertiser receives the tearsheets are properly marked with

the country of origin.  If the advertiser does distribute the

imported tearsheets to potential or existing clients, the

tearsheets must be individually marked.  The sample tearsheets

submitted, which were individually marked with the country of

origin in the lower corner of the cover page, satisfy the country

of origin marking requirements.

                                   Sincerely,

                                   Marvin M. Amernick

                                   Chief, Value, Special Programs

                                   and Admissibility Branch

