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CATEGORY: Marking

Samuel Huang

Glorious Corporation

11901 Goldring Road

Arcadia, California 91006

RE: Country of Origin Marking of Gloves

Dear Mr. Huang:

     This is in response to your letter of October 5, 1989, in

which you request a ruling regarding the country of origin

marking requirements applicable to string knit gloves for

industrial use.

FACTS:

     Glorious Corporation imports gloves from Taiwan.  The gloves

are packed in polybags, each of which contains one dozen pairs.

Each polybag is sealed by means of tying.  The polybags are in

turn packed in cartons in which the gloves are imported.  Each

polybag containing one dozen pairs of gloves also contains a

cardboard paper insert stating: "TO BE SOLD BY DOZEN ONLY....MADE

IN TAIWAN R.O.C."  The gloves themselves have no country of

origin marking.

     You state that Glorious Corporation sells the imported

gloves to industrial supply distributors, which in turn sell them

to concerns such as meat cutters, vegetable growers and packers,

and rice processors.  You state that these gloves are not sold to

any other entities.  You state that the distributors do not

unseal the polybags, and that their customers only do so when

they are ready to distribute the gloves to their employees, which

they do without charge.  The gloves are for industrial use only,

and generally are used only once, then disposed of.  You state

that the purchasers generally buy the gloves in orders of ten to

twenty-five cartons, each carton containing forty dozen pairs of

gloves.
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ISSUE:

     May individual pairs of gloves packed and sold by the dozen

be excepted from country of origin marking?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported to the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  Part 134, Customs

Regulations (19 CFR Part 134) implements the country of origin

marking requirements and exceptions of 19 U.S.C. 1304.

      Among the exceptions from country of origin marking is 19

U.S.C. 1304(a)(3)(D), also provided for in section 134.32(d),

Customs Regulations.  That section provides that articles for

which the marking of their containers will reasonably indicate

the country of origin of the articles may be excepted from

country of origin marking.  The necessary predicate to the

application of this exception is that Customs must be satisfied

that the article will reach the ultimate purchaser in the

original, properly marked container in which the article was

imported.

     As you know, Customs has previously ruled that a plant or

concern which purchases gloves for use by its employees is

considered the ultimate purchaser, and that the gloves may be

excepted from individual country of origin marking pursuant to 19

U.S.C. 1304(a)(3)(D) and 19 CFR 134.32(d).  See, C.S.D. 89-89

(March 18, 1989); letter ruling 703319 (May 14, 1974); HQ 729800

(October 10, 1989).  It is our opinion that the circumstances you

describe are substantially the same, and that the gloves you

import may be excepted from individual country of origin marking.

     Before granting an exception from individual marking, the

district director of Customs at the port of entry must be

satisfied that the ultimate purchaser will receive the gloves in

their original unopened marked polybag containers and that the

gloves will be used only as indicated.

HOLDING:

     Industrial gloves imported in polybags which are marked to

indicate the country of origin of their content by means of a
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cardboard insert, and which are not opened until they are sold

to employers which provide them free of charge to employees may

be excepted from individual country of origin marking pursuant to

19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) and 19 CFR 134.32(d).

                                 Sincerely,

                                 Marvin M. Amernick

                                 Chief, Value, Special Programs

                                 and Admissibility Branch

