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MAR 2-05 CO:R:C:V  732808 NL

CATEGORY: Marking

John Swauger

Managing Director (Purchasing)

The Roadster Factory

P.O. Box 332

Armagh, PA 15920

RE: Country of Origin Marking of Auto Parts

Dear Mr. Swauger:

     This is in response to your letter of October 9, 1989, in

which you request a blanket exemption from country of origin

marking for automotive parts imported by your company.  It is not

within our authority under section 304 of the Tariff Act of 1930,

as amended (19 U.S.C. 1304), to grant blanket exemptions.

However, the ruling which follows outlines how your company may

obtain some modifications to the country of origin marking

requirements.

FACTS:

     The Roadster Factory imports replacement parts for imported

automobiles from a number of countries, and then sells them,

largely by mail order, to customers in the U.S.  Customs

officials at Pittsburgh, Pennsylvania have issued a number of

marking notices regarding these imports, having found that some

of the parts were not properly marked with their countries of

origin at the time of importation.  After entry the parts are

warehoused.  When a customer places an order a label is generated

for each part which displays part number, description, customer

name and number, and location in the warehouse.  In 1988 the

Roadster Factory added the capability of printing country of

origin information on the label accompanying each part.  Some of

the parts are packed in envelopes to which the labels are

affixed, while others are apparently shipped with the labels

directly affixed to them.  You state that the label system

insures that the marking is always in a location which is easy

for the retail customer to find, and the wording on the statement

                               -2-

and the size of the print is always consistent.  It is your

position that the label system makes the labelling of the parts

prior to importation redundant.  You have submitted samples of

the labels.

ISSUE:

     Under what circumstances can Customs approve marking labels

affixed after importation as satisfying the country of origin

marking requirements?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the United States shall be marked in a

conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as the

nature of the article (or its container) will permit, in such a

manner as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the

English name of the country of origin of the article.  Part 134,

Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements the country of

origin marking requirements and exceptions of 19 U.S.C. 1304.

     Unless one of the exceptions applies, imported articles

must be individually marked at the time of importation.  If they

are not, Customs will issue a marking notice requiring either

that the goods be redelivered to Customs custody or that they be

remarked.  Among the exceptions to the requirement that imported

articles be individually marked at the time of importation is 19

U.S.C. 1304(a)(3)(D), which provides that an article may be

excepted if its container will reasonably indicate its country of

origin to the ultimate purchaser.  For such an exception to be

approved pursuant to a headquarters ruling as provided in Part

177, Customs Regulations (19 CFR Part 177), we require the

importer to demonstrate that the imported article will, in all

foreseeable circumstances, reach the ultimate purchaser in the

marked container in which it was imported.  See HQ 729075

(January 13, 1986).

     It is evident that if an imported article is to be repacked

after importation, it is not possible for the importer to offer

the assurances necessary to support the approval of a 19 U.S.C.

1304(a)(3)(D) exception pursuant to a headquarters ruling.

However, section 134.34, Customs Regulations (19 CFR 134.34),

offers importers an alternative route to approval of a 19 U.S.C.

1304(a)(3)(D) exception.  The difference is that because the

article does not reach the ultimate purchaser in the marked

container in which it was imported, a continuing Customs

supervisory role is necessary.  Such supervision cannot be

directed from Customs Headquarters, but necessarily must

originate with the district and must be within the discretionary

control of Customs officers on the site.
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     Section 134.34 provides that the exception may be authorized

in the discretion of the district director provided that: the

containers in which the articles are repacked will indicate the

origin of the articles; the importer arranges for Customs

supervision of the repacking or provides verification

satisfactory to Customs that the repacking results in acceptable

country of origin marking prior to liquidation; and that the

liquidation is not deferred more than 60 days.  The discretion

of the district director is broad.  He may determine whether the

marking of the repacked containers will comply with 19 U.S.C.

1304.  He may determine whether direct supervision,

certification, verification, or review of samples is necessary to

accomplish the purposes of 19 U.S.C. 1304.  He may exercise the

the discretion to extend the 60-day liquidation period.

     Your letter indicates that the district director has deemed

the approval of a blanket exemption to be beyond his authority.

To the extent that there is no blanket exemption available under

19 U.S.C. 1304 which can be approved either by Headquarters or

the district director, this is accurate.  However, the district

director has broad discretion to determine the circumstances

under which a 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) exception from country of

origin marking may be authorized for importers engaged in

repacking operations.  For example, the district director would

be within the scope of his discretion in approving the labels you

have submitted as samples on the basis that they constitute

adequate marking for the containers of the repacked articles.

The district director would be acting within the scope of his

discretion in determining that because the marking of the

repacked articles will be adequate, and all the imported articles

will be so repacked, the individual articles need not be marked

at the time of importation.  Further, the district director would

be acting within the scope of his discretion in determining that

the 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) exception may be approved for all

entries made over an extended or indefinite period of time,

rather than on an entry-by-entry basis.  An important element in

the exercise of the district director's discretion is his

assessment of whether the company requesting the exception can be

relied upon to carry through on its undertakings.  Another factor

to be considered is whether the district has adequate resources

to provide the continuing supervision necessary to ensure proper

country of origin marking after importation.

HOLDING:

     There is no blanket exemption from country of origin marking

under 19 U.S.C. 1304.  Pursuant to 19 CFR 134.34 the district

director may, in the exercise of his discretion, determine the
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circumstances under which a 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) exception

from country of origin marking may be authorized for importers

engaged in repacking operations.

                                 Sincerely,

                                 Marvin M. Amernick

                                 Chief, Value, Special

                                 Programs and Admissibility

                                 Branch

cc: District Director

    Pittsburgh, PA

