                            HQ 085541

                        January 10, 1990
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CATEGORY: Classification

TARIFF NO: 8471.92.40; 8528.10.80

Mr. E. Thomas Honey

Barnes, Richardson & Colburn

475 Park Avenue South

New York, New York 10016

RE: ECM 2700 Color Monitor

Dear Mr. Honey:

     Your letter of August 11, 1989, requesting a tariff

classification ruling under the Harmonized Tariff Schedule of

the United States Annotated (HTSUSA), has been referred to this

office for reply.

FACTS:

     The article in question is the ECM 2700 (ECM), which is a

large screen (27") high resolution monitor used to display

computer generated signals.  The ECM incorporates an RS170

interface unit (RS) that allows the ECM to receive a composite

video signal from a video cassette recorder (VCR).  This monitor

possesses a high resolution .76mm dot pitch resolution, no tuner,

and a 15.75 or 22KHz horizontal frequency response.  Lastly, the

ECM is used primarily for information display purposes in

airports, classrooms, stock exchanges, etc., and is compatible

with various computers depending on which type of interface is

used.

ISSUE:

     Whether the monitor in question is classifiable within

subheading 8471.92.40, HTSUSA, which provides for "[a]utomatic

data processing machines and units thereof . . .  [i]nput or

output units . . .  [o]ther.  [d]isplay units.  [o]ther."; or

within subheading 8528.10.80, HTSUSA, which provides for

"[t]elevision receivers (including video monitors and video

projection receivers) . . .  [o]ther television receivers."
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LAW AND ANALYSIS:

     Classification of merchandise under the HTSUSA is governed

by the General Rules of Interpretation (GRI's).  GRI 1 provides

that classification is determined first in accordance with the

terms of the headings of the tariff and any relative section or

chapter notes.

     Customs recently ruled that projection units which display

computer generated signals and video signals are classifiable as

display units within subheading 8471.92.40.  (HQ 085392, November

22, 1989).  The principle use of the articles subject to HQ

085392 was to display computer generated signals.  The monitors

in question are also principally used to display computer

generated signals.  Therefore, the ECM is also classifiable as an

display unit within subheading 8471.92.40.

     Within the United States, goods classified by use are

classified according to their principal use, and the "controlling

use is the principal use."  Additional U.S. Rule of

Interpretation 1(a).  You claim that the monitor in question is

sold exclusively to industrial/commercial users for use as a

computer display unit.  This claim is supported by the fact that

the costs of these units would appear to preclude their use as

television receivers based on either economic or efficiency

reasons.

     Classification as a computer display unit is also supported

by additional factors.  The ECM can only receive a composite

video signal when connected to the RS interface.  When connected

to the other two interface models the ECM is not able to receive

composite video signals.  According to submitted information, use

of the ECM with the RS will also be fairly limited.  In addition,

the primary reason for using the RS is to increase the range of

computers with which the ECM can be used and not for video

reception.  Based on the fact that the principle use of the ECM

is as a computer display unit, classification within heading

8471 is appropriate.

HOLDING:

     The ECM 2700 color monitor is classifiable within subheading

8471.92.40, HTSUSA, which provides for display units dutiable at

3.7 percent ad valorem.

                                      Sincerely,

                                      John Durant, Director

                                      Commercial Rulings Division

