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CLA-2:CO:R:C:G 086096 SER

CATEGORY: Classification

Mr. Peter Hilfrich

PBH International

P.O. Box 942

Bellevue, WA 98009

RE:  Customs Regulations.  Transactions with Customs; brokers

Dear Mr. Hilfrich:

     Thank you for your letters, received by this office on

December 13, 1989, (HQ 086095, 086096) concerning recent

transactions with the United States Customs Service.  Upon

examination of your correspondence with various officials at

Customs and with other United States Government Agencies, it has

come to our attention that you may not have fulfilled several

requirements of the regulations which govern Customs business.

I.  Transacting customs business without a license

    A.  Authorization to conduct Customs business

     The statutes and regulations which govern Customs establish

limits on who is allowed to conduct Customs business.  Primarily,

as stated in 19 U.S.C. 1641(b), no person may conduct customs

business unless that person holds a broker's license.  Any person

who intentionally transacts customs business, other than as

provided in section 111.3, without holding a valid broker's

license, shall be liable for a monetary penalty for each such

transaction as well as for each violation of the requirements of

19 U.S.C. 1641.  The penalty shall be assessed in accordance

with Subpart E of this chapter.  19 U.S.C. 1641(b), 19 Code of

Federal Regulations (C.F.R.) 111.4.
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     In addition to brokers, Customs allows attorneys the right

to practice certain Customs transactions.  Treasury Decision

(T.D.) 86-161, and 19 C.F.R. Part 177.  The Treasury Decision

provides that an attorney is not required to obtain a broker's

license to represent a client in an administrative proceeding

before Customs.  Also, recognition is given to attorneys in 19

C.F.R. Part 177, which provides that, "[w]ith the exception of

attorneys whose authority to represent is known, any person

appearing before the Customs Service as an agent in connection

with a ruling request may be required to present evidence of his

authority to represent the principal."

     Further exceptions for transactions in which a license is

not required are provided for in 19 C.F.R. 111.3, and further

described in Part 177.  Section 111.3 states:

               A license is not required to engage in

          the following transactions with the Treasury

          Department or any representative thereof:

          (a)  For one's own account.  An importer or

          exporter transacting Customs business solely

          on his own account and in no sense on behalf

          of another is not required to be licensed,

          nor are his authorized regular employees or

          officers who act only for him in the

          transaction of such business.

          (b)  As employee of brokers.  An employee of

          a broker, acting solely for his employer, is

          not required to be licensed where:

               (1)  Authorized to sign Customs

          documents.  The broker has authorized the

          employee to sign Customs documents on his

          behalf, and has executed a power of attorney

          for that purpose.  The broker is not required

          to file the power of attorney with the

          district director, but shall provide proof of

          its existence to Customs upon request.  Only

          employees who are residents of the United

          States may be authorized to sign Customs

          documents; or

               (2)  Authorized to transact other

          business.  The broker has filed with the

          district director a statement identifying the

          employee as authorized to transact business

          on his behalf.  Such statement shall also be

          filed at each port within the district where

          the broker wishes the employee to act for

          him.
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     The standard for acting for one's account is further

elaborated in 19 C.F.R. 177.1 (d)(4), which allows for an

individual representing his full-time employer, or a bona-fide

officer, director, or other qualified representative of a

corporation, association, or organized group, to not need a

statement of authority to represent a client as does a broker

upon request.

    B.  "Customs business"

     "Customs business" means those activities involving

transactions with Customs concerning the entry and admissibility

of merchandise, its classification and valuation, the payment of

duties, taxes, or other charges assessed or collected by Customs

upon merchandise by reason of its importation, or the refund,

rebate, or drawback thereof.  19 C.F.R. 111.1  The interaction

you have had with Customs, primarily your requests for

classification of merchandise and the correlating questions of

issues such as country of origin, clearly fall within the

definition of transacting "Customs business".

    C.   Statutory purpose

     The limiting of those authorized to conduct Customs business

is for several purposes.  One fundamental purpose is to protect

the importers who transact international trade.  The legislative

history of an amendment to 19 U.S.C. 1641(d) helps illustrate

this purpose:

       While the large importers are more or less familiar

     with customs procedure the great majority of importers

     are solely dependent upon the honesty and the

     competency of their customs brokers to protect their

     interests.  Even in the case of large importers,

     however, due to the specialized nature of customs

     procedure, great reliance must be placed upon their

     brokers for proper entry of merchandise.

       In view of the fact that these customhouse brokers

     are quasi officers of the Treasury and that by

     licensing them the Treasury holds out to importers that

     it has investigated their character and represents to

     such importers that they are capable and honest in

     their conduct of their customs business, . . . , it is

     essential that the Department [of Treasury] have wide

     discretion in dealing with these brokers and that the

     Secretary of Treasury, therefore, be given broad powers

     to regulate and supervise these activities.
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     In summary, the statutes and corresponding regulations

allow for licensed Customs brokers, attorneys, and those

individuals working for their own account and their employees to

conduct Customs business.  Upon examination of our records we

find no evidence that you are a licensed Customs broker or an

attorney, nor do you appear to fall within any of the exceptions

provided in the regulations which would allow you to conduct

Customs business.  If you desire to conduct further business with

Customs, you must either prove that you fall within one of the

categories of individuals authorized to practice Customs business

or become a licensed broker.

II.  Prospective rulings

     In the event that you satisfy the requirements relating to

the authorization of conducting Customs business, any further

transactions that you request must be of a prospective nature.

The regulations, in 19 C.F.R. 177.1 provide:

       It is in the interest of the sound administration of

     the Customs and related laws that persons engaging in

     any transaction affected by those laws fully understand

     the consequences of that transaction prior to its

     consummation.  For this reason, [Customs] . . ., will

     give full and careful consideration to written requests

     . . ., with respect to a specifically described Customs

     transactions, a definitive interpretation of applicable

     law, or other appropriate information.

     Customs does not provide rulings on hypothetical questions.

It appears from our review of your submissions that some of your

requests relate to hypothetical questions, such as what sources

of sugar could be used in a product, or whether a product can be

imported in bulk.  As a public agency Customs is not in a

position to provide business or legal advice to private

importers.

III.  Summary

     To further conduct Customs business you must prove that you

meet the requirements of the regulations which govern the

authorization to conduct Customs business.  If you meet those

requirements any further Customs business must be for prospective

Customs transactions.

                                   Sincerely,

                                   John Durant, Director

                                   Commercial Rulings Division

